ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ - ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΤΕΙΛΟΡ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ


 Ένα αφηγηματικό σχεδόν μυθιστόρημα για τον ρατσισμό και για την πραγματική ζωή όλων. Σκέψεις,προβληματισμοί,αντιπαραθέσεις,συγκρούσεις με τον ίδιο τον ευατό αλλά και με άλλους.Απομόνωση του έγχρωμου γκέι  ήρωα με αποστάσεις εξαιτίας της  φυλής του και την αντιμετώπιση γενικώς από τους λευκούς και τι σημαίνει να ζεις σε έναν λευκό κόσμο ως μαύρος, ομοφυλόφιλος άντρας.Τραυματικές εμπειρίες από την παιδική του ηλικία τον καθιστούν ακόμη πιο απόμακρο.Νιώθει εκτός τόπου ,παρεξηγημένος και  αποξενωμένος.Ο ήρωας αντιμετωπίζει το πόσο βαθιά ριζωμένος είναι ο ρατσισμός και πόσο δύσκολο είναι ν’αντιδράσεις χωρίς να κατηγορηθείς. 

Είναι καλογραμμένο και εμβαθύνει στη σύγχρονη διαπροσωπική έντονη σχέση που καθορίζει τον τρόπο ζωής και συζητά πραγματικές εμπειρίες και όλο αυτό το μυθιστόρημα κυμαίνεται μεταξύ ενός τριημέρου φέροντας στην επιφάνεια αναμνήσεις και παιδικά τραύματα.Υπάρχει ψυχολογικό υπόβαθρο.Η αδικία είναι τόσο αληθινή για τον ήρωα όσο και ο ίδιος.Γίνεται θέμα και για την σεξουαλική κακοποίηση,την φυλετική αδικία και την ομοφοβία.

Γενικά είναι μια καταθλιπτική ιστορία ενός έγχρωμου που έχει υποστεί τραύμα ως παιδί και που κάνει το μεταπτυχιακό του στην βιοχημεία σ’ένα πανεπιστήμιο όπου κυριαρχούν οι λευκοί και εργάζεται σ’ένα εργαστήριο και έρχεται σε επαφή με μία ομάδα συμφοιτητών του,αλλά που δεν τους επιτρέπει να έρθουν κοντά του. 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ενα μυθιστόρημα για την οικειότητα, τη βία και τη συγχώρεση μεταξύ φίλων σε μία πανεπιστημιούπολη των Μεσοδυτικών Πολιτειών, από μια ηλεκτρισμένη νέα λογοτεχνική φωνή.

Ο Γουάλας αισθάνεται ότι δεν χωράει στην πανεπιστημιούπολη όπου δουλεύει ασταμάτητα για να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στη βιοχημεία. Είναι ένας εσωστρεφής νεαρός από την Αλαμπάμα, μαύρος και γκέι, που έχει αφήσει πίσω του την οικογένειά του χωρίς να καταφέρει να αποδράσει από τις βαριές σκιές της παιδικής του ηλικίας.

Για λόγους αυτοσυντήρησης, ο Γουάλας διατηρεί απόσταση από όλους, ακόμα και από τον στενό κύκλο των φίλων του – όπου κάποιοι βγαίνουν μεταξύ τους, άλλοι βγαίνουν με γυναίκες και κάποιοι άλλοι υποκρίνονται τους στρέιτ. Όμως στη διάρκεια ενός σαββατοκύριακο στα τέλη του καλοκαιριού, μια σειρά από αντιπαραθέσεις με τις συνεργάτιδές του και μια απροσδόκητη επαφή με έναν δήθεν στρέιτ φίλο του συνωμοτούν για να κάμψουν τις αντιστάσεις του και φέρνουν στο φως καλά κρυμμένα ρεύματα εχθρότητας και πόθου μέσα στην κοινότητά τους.

Η «Αληθινή ζωή» είναι μια νουβέλα σχεδόν οδυνηρής έντασης, μια ιστορία που θέτει το ερώτημα αν είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε τις προσωπικές πληγές μας και με ποιο κόστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου