ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΙ -ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

 


Την κ. Σεμίνα Διγενή την παρακολουθούσα πάντα σε όλες τις εκπομπές της και με γοήτευε ο λόγος και το χιούμορ της.

Σαν συγγραφέα την γνώρισα μέσα από το βιβλίο της ΟΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΙ και πραγματικά μαγεύτηκα. Το βιβλίο αυτό είναι ένα εξαίσιο πόνημα, ένα έξυπνο εγχείρημα που μέσα από τις σελίδες του ζωντανεύουν σπουδαίες και μη προσωπικότητες που γνωρίσαμε διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας ταινίες , ακούγοντας μουσική. Συνυπάρχουν αρμονικά ο Αϊνστάιν, με τον Χίτλερ, η Μαρίκα Νίνου με την Μαίρυλιν Μονρόε, ο Βέγγος με τον Νίτσε, ο Μπόουϊ με τον Λένιν, ο Πικάσο με την Κατερίνα Γώγου......... Ζουν σε μία φανταστική πολυκατοικία ,ζουν ανάμεσά μας και βγάζουν τα εσώψυχά τους, τις παράνοιές τους, τα πάθη τους. Εμείς γοητευμένοι μα αθέατοι τους παρακολουθούμε και έχουμε το δικαίωμα να τους εξαφανίσουμε μαγικά εάν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και παρεκτραπούν. Θαύμασα τον τρόπο και την οξυδέρκεια της συγγραφέως να μας εντάξει σε αυτόν τον ουρανοξύστη και να συμμετέχουμε σε συζητήσεις με παρέα όλους αυτούς τους ετερόκλητους ανθρώπους. Σε έναν ιδεατό φανταστικό κόσμο , συνυπάρχουν τόσες αλληλοσυγκρουόμενες προσωπικότητες ,τόσο από τον χώρο της τέχνης, του θεάτρου της επιστήμης όσο και της πολιτικής, που μόνο στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα θα μπορούσαμε να φανταστούμε και να συμπορευτούμε μαζί τους.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο μεταιχμιακό σύμπαν του Κόκκινου Ουρανοξύστη μιας εξαϋλωμένης ουτοπικής πόλης, ζουν κάποιοι που δεν χωρούν πουθενά. Σ' αυτό το πεδίο των απροσδόκητων συναντήσεων και αισθητηριακών εμπειριών, η γυναίκα που τους φροντίζει σαγηνεύεται απ' αυτούς και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με όλους τους ενοίκους των ορόφων του Επανασχεδιασμού, των Τραυμάτων, των Αυτοκτονιών, της Εντροπίας, του Τίποτε, του Παιδικού Εαυτού, των Πειραμάτων, μέχρι και του Ρετιρέ της Λήθης. Με βοηθούς δύο παράξενους επιστάτες, που συνεχώς μεταμορφώνονται ρουφώντας κάθε σταγόνα δανεικών ζωών, συμβιώνει με τον Μπόουι, τον Λένιν, τον Προυστ, τη Νίνου, τον Μπέρνχαρντ, τον Αϊνστάιν, τον Βάρναλη, τη Γουάινχαουζ, τον Σιδηρόπουλο, τον Χόκινγκ, τον Βέγγο, τον Κομπέιν, τον Μπαρτ, την Κέιν, τον Πικάσο, τη Μονρόε και άλλους. Θα καταφέρει τελικά ο παράδοξος κόσμος των Απείθαρχων, να πάρει μια καθοριστική απόφαση για τη Μνήμη του Κόσμου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου