ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΖΩΗΣ - FREDRIK BACKMAN -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 


Τελικά μπορώ να πω ότι ο συγκεκριμένος συγγραφέας μου εξάπτει το ενδιαφέρον,οπότε τείνω να τον ακολουθώ και απολαμβάνω τα έργα του..Έχω διαβάσει δύο βιβλία του και αυτό είναι το τρίτο (μικρό βέβαια) και είναι διαφορετικό από τα προηγούμενά του.

Σύντομο αλλά με σημαντικά μηνύματα και ειδικά πόσο σημαντική είναι η ζωή σε όλους μας.Απεικόνιση συναισθημάτων πίσω από το ταλέντο της ανάπτυξης μιας πλοκής.Μια ιστορία αγάπης και συγγνώμης.

Αμφισβήτηση λεγομένων και αλλαγή αποφάσεων το τι σημαίνει ΖΩΗ που είναι ένα δώρο.Δοτικότητα χωρίς ανταλλάγματα και ελπίδα για την ανθρωπότητα.

Συγχαρητήρια στον συγγραφέα που καταφέρνει και να μας δίνει γέλιο με το χιούμορ του ,αλλά συγχρόνως και δάκρυα από την συγκίνηση.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας άντρας που έχει κατακτήσει όλα όσα οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς ονειρεύονται – επιχειρήσεις, ακίνητα, περιουσία – έρχεται αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Στο νοσοκομείο κάνει έναν απολογισμό της ζωής του. Τις επιτυχίες στα επαγγελματικά διαδέχονται οι αποτυχίες στις προσωπικές σχέσεις, και κυρίως στη σχέση με τον γιο του.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα πεντάχρονο κορίτσι που περνάει τον χρόνο του ζωγραφίζοντας, θαρρείς και έτσι θα καταφέρει να νικήσει την αρρώστια. Έχει καταλάβει βέβαια ότι αυτό είναι αδύνατο, αλλά συνεχίζει, για να δίνει κουράγιο στους μεγάλους.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο άντρας συνειδητοποιεί ότι μπορεί να ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη μοίρα της μικρής και αποφασίζει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τη σώσει. Για να το καταφέρει πρέπει πρώτα να μάθει αν η δική του ζωή είχε πραγματικά κάποια αξία· ο γιος του είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου