ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΣΑΝ ΣΤΑΧΥΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Πολύ καλό βιβλίο με μια βαθύτατη και ενδιαφέρουσα ανθρώπινη ιστορία που σε μαγνητίζει από την πρώτη του σελίδα.Εκτυλίσσεται με φόντο την πάνω από 200 χρόνια ιστορία της Λάρισας ξεκινώντας με δύο αδέλφια το 1770,συνεχίζοντας με τους απόγονους τους που αγνοούν την αλληλοσύνδεσή τους.Αγωνίζοντας για την επιβίωσή τους και μ ε το πέρασμα του χρόνου διαδραματίζονται τα γεγονότα της ιστορίας με ζωές που έρχονται και φεύγουν ζώντας τα διάφορα πάθη τους είτε ερωτικά,πολιτικά,φιλοχρήματα.Συγχαρητήρια στην κυρία Παπαναστασοπούλου .

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δυο νεαρά αδέλφια κάτω από δραματικές συνθήκες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Τα βήματά τους βαριά μα και αποφασιστικά. Τώρα πια μόνη τους περιουσία δύο φυλαχτά να μαρτυρούν την κοινή μέχρι πρότινος ζωή τους. Χωριστοί και άγνωστοι δρόμοι ανοίγονται μπροστά τους. Χαμένες πατρίδες, νέοι προορισμοί… Και ένα ημερολόγιο να καταγράφει τα χρόνια που κυλούν…