ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ - ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 


Κυρίως αισθηματικό αλλά και με κοινωνικό υπόβαθρο.Το κυριότερο που θίγεται είναι η βία ψυχολογική και σωματική και ειδικά στο γυναικείο φύλλο.Ευκολοδιάβαστο με απλή γραφή χωρίς αγωνία εκτός προς το τέλος του βιβλίου.Η πλοκή ρέει εύκολα και ένα μέρος της μου θύμισε ένα σήριαλ που προβάλλεται στην tv και που μοιάζει υπερβολικά στο συγκεκριμένο σημείο.Χαρακτήρες συνηθισμένοι που έχουμε συναντήσει κάπου όλοι μας.Σαφώς και η γιαγιά Μάγδα κυριαρχεί με την δυναμικότητά της και την σοφία της,παρ’όλα τα λάθη της που έκανε κατά το παρελθόν της.Συναισθήματα διακατέχονται οι ήρωες πολλά ,όπως αγάπη,μίσος,χαρά,λύπη κ.ά.

Συμπέρασμα για όλους μας να μην σιωπούμε στα διάφορα δεινά και σημάδια που πέφτουν στην αντίληψή μας για πολλά θέματα και ας υπάρχουν ακόμη στερεότυπα που δεν φθίνουν.

Τελικά η κυρία Μαντά έχει πιάσει τον ρυθμό μερικών αναγνωστών που αγγάλονται με ιστορίες αισθηματικές,κοινωνικές και τα καταφέρνει πολύ καλά ώστε με το τέλος του βιβλίου να τους γεμίζει και οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Το πράσινο φόρεμα, μικρό μου, είναι το ρούχο της ευτυχισμένης μας ψυχής… είναι η τρέλα που έρχεται μόνο μία φορά στη ζωή μας… είναι το επίσημο ένδυμα του ασυγκράτητου, παθιασμένου, ανείπωτου έρωτα, που ωστόσο εντός σου αφουγκράζεσαι πως σηματοδοτεί κάτι πολύ παραπάνω: το ίδιο το πεπρωμένο!… Και το φοράς μόνο μία φορά!»
Η γιαγιά Μάγδα οργανώνει το τέλειο σκηνικό, προκειμένου να αποτρέψει τον γάμο της εγγονής της μ’ έναν άντρα που η ίδια δεν εγκρίνει. Ξεδιπλώνει όλη την ιστορία αγάπης που κρύβεται πίσω από το πράσινο φόρεμα, με μοναδικό σκοπό να διώξει τον Λίνο από τη ζωή της Κοραλίας. Η προσπάθειά της αυτή θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Παλιές ιστορίες, σκοτεινές και απειλητικές, αναδύονται καθώς το χθες σμίγει εκρηκτικά με το σήμερα. Ο μυστηριώδης Άρης Αλαβάνος και ο γοητευτικός πιλότος Κωνσταντίνος Θαλάσσης έρχονται στο προσκήνιο με
δραματικό τρόπο, με μόνο τους κοινό στόχο να σώσουν τη ζωή της Κοραλίας…
Για ποιον από τους τρεις θα φορέσει εκείνη το πράσινο φόρεμα;