ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η ΣΤΕΨΗ - AKUNIN BORIS - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Καλογραμμένο με χιούμορ,ψαγμένο με γνώσεις γεγονότων και πρωτότυπο ανάγνωσμα που πάνω απ'όλα πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η ΡΩΣΙΑ.Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την οικογένεια-αυτοκρατορία  των ΡΟΜΑΝΟΦ και την αποτύπωση τους μέσα από τα διάφορα γεγονότα και την αφηγηματική διήγηση του αρχιοικονόμου .Ένας συνδυασμός αστυνομικών - ιστορικών - φανταστικών γεγονότων.Υπόθεση που περιστρέφεται γύρων από την επερχόμενη στέψη του αυτοκράτορα και ενάντια σε αυτήν τοποθετείται και το μυθιστόρημα με πολύ μυστήριο και ιστορική μυθοπλασία με πρωταγωνιστές έναν τυχοδιώκτη ντέτεκτιβ με εξαιρετικές δυνάμεις τον Εράστ Φαντορίν και έναν μπάτλερ των Ρομανόφ τον Αφανάσι.Υπάρχουν αρκετές στιγμές που σου αποσπούν την προσοχή οι διασκεδαστικές σκηνές και οι ζουμερές ανατροπές.Βέβαια υπάρχουν και σοβαρά γεγονότα που βασίζονται σε τρομερή πραγματικότητα αλλά και στην αρχή για την αλλαγή της αντίληψης σχετικά με την μοναρχία εκ μέρους του Ρωσικού λαού.Ευχάριστο βιβλίο και όποιος είναι φαν του μυστηρίου και της ιστορικής εγκληματολογικής φαντασίας σίγουρα θα το απολαύσει.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια σκοτεινή ιστορία μυστηρίου την εποχή του τελευταίου τσάρου

Μόσχα, 1896. Η πόλη δονείται από τη μουσική και τις παρελάσεις καθώς πλήθη κόσμου συρρέουν για τη στέψη του Τσάρου της Ρωσίας. 

Ο Μέγας Δούκας Γεώργιος Αλεξάντροβιτς φτάνει στην πόλη με τα παιδιά του για τους εορτασμούς, αλλά, προτού ακόμη εγκατασταθεί η οικογένεια, δέχεται αιφνιδιαστική επίθεση από ληστές. Παρά την έγκαιρη παρέμβαση ενός κομψού κυρίου και του ανατολίτη υπηρέτη του, ένα από τα παιδιά του Μεγάλου Δούκα πέφτει θύμα απαγωγής.

Ο ντετέκτιβ Φαντόριν, γνωρίζοντας ότι ο διαβόητος εγκληματίας Δόκτωρ Λιντ έχει διεισδύσει στα άδυτα της κατοικίας του Μεγάλου Δούκα, ξεκινά μια κούρσα ενάντια στον χρόνο. 

Αντιμέτωπος με παλιές έχθρες και ψευδείς ταυτότητες που συνωμοτούν εναντίον του, πολύ σύντομα αντιλαμβάνεται ότι κάτι θα πρέπει να θυσιαστεί: είτε η ζωή ενός παιδιού είτε το θαυμαστό διαμάντι της στέψης...