ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - HARMONY VERNA -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Κινηματογραφική ιστορία σε μία δύσκολη περίοδο με μία συγκινητική πλοκή στην άγρια ομορφιά της Αυστραλίας.Δυνατό το ξεκίνημα με μία εξαιρετική συνέχεια και ένα συγκινητικό τέλος.Ειδικά η ζωή της πρωταγωνίστριας σε απορροφά χωρίς να το καταλάβεις.Συναρπαστική και Ανθρώπινη η υπόθεση από την αρχή χωρίς να σου αφήνει πολλά κενά,παρακολουθείς αθέατος τις ζωές των ηρώων,όπως σε ένα έργο,και έρχονται στιγμές που θέλεις και εσύ ο ίδιος να μπεις απρόσκλητος,έστω και κομπάρσος,ώστε να προλάβεις κάποια γεγονότα και ν' αλλάξεις την τροπή τους.Ρεαλιστικός,αληθινός ο λόγος με πάρα πολύ καλή μετάφραση και στρωτή γραφή δίνοντας γλαφυρές περιγραφές τόσο των άρτιων χαρακτήρων όσο και του τόπου τονίζοντας την σκληρή ζωή,τον ρατσισμό,την κακομεταχείριση,την κοινωνική ανισότητα αλλά και τα διάφορα παιχνίδια της μοίρας που αντιμετωπίζονται με δύναμη,θάρρος,πίστη εισπράττοντας πάντα ο αναγνώστης πληθώρα συναισθημάτων κατατάσσοντας το σε ένα φιλόδοξο βιβλίο.Δεν είναι μία ευχάριστη ρομαντική ιστορία με έρωτες,αγάπες,λουλούδια,πείσματα και όλα όμορφα και στρωτά στο πέρασμα της,αλλά όπως προανέφερα παραπάνω πρόκειται για μία ανθρώπινη ιστορία με πολλή θλίψη αλλά και με μία δυνατή,αληθινή αγάπη με μία διαδρομή γεμάτη εμπόδια,απρόοπτες καταστάσεις,θυσίες και συγχρόνως με διάφορα σκληρά γεγονότα της εποχής και της επιβίωσης καθώς και ανάμειξη προσώπων που επηρεάζεται και καταλήγει που?(δεν θα το αποκαλύψω)Λεονόρα,Τζέημς,Γκαν,Άλεξ,Τόμ,πάτερ πρωτεύοντα και δευτευρεύοντα άτομα που πρωταγωνισθούν και που όλα σκιαγραφούνται άψογα και που κινούνται με πάθη,λάθη,φοβίες,κινδύνους,αγάπη,αισιοδοξία,πίστη,απληστία,προσφορά που αναλογούν στον καθένα ξεχωριστά.Αξίζουν συγχαρητήρια και στον εκδοτικό οίκο τόσο για τις προσεγμένες και όμορφες ιστορίες που εκδίδει (από αυτά τουλάχιστον που έχω διαβάσει ) αλλά και για την ποιότητα του χαρτιού των βιβλίων του.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η μοίρα της ήταν να ζήσει. Και ν\' αγαπήσει πέρα από τα όρια…!
Η Λεονόρα είναι μικρό κοριτσάκι όταν την εγκαταλείπουν για να πεθάνει στην αδυσώπητη έρημο της Αυστραλίας. Ένας γέρος μεταλλωρύχος, όμως, της σώζει τη ζωή. Καταλήγει στο ορφανοτροφείο, όπου ένα αγόρι, ο Τζέιμς, γίνεται ο φύλακας άγγελός της. Μέχρι που ένα πλούσιο ζευγάρι την υιοθετεί και την παίρνει μακριά, στην Αμερική… 
Χρόνια αργότερα, η Λεονόρα θα επιστρέψει και θα έρθει ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τζέιμς. Εκείνη έχει πλέον τα πάντα, εκτός από αγάπη. Εκείνος δεν έχει τίποτε πέρα από τα νιάτα του, όμως θα την κάνει να νιώσει ξανά ζωντανή, κόρη της αδάμαστης γης της Αυστραλίας. Αλλά σ\' έναν κόσμο που τον σαρώνει ο πόλεμος, με τα πλούτη και τη ζήλια να μπαίνουν ανάμεσά τους, η μοίρα δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη…
Μια επιβλητική ιστορία έρωτα και θάρρους, με φόντο την Αυστραλία και την Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα, που θα σας συγκινήσει και θα σας μαγέψει.

Αν σας άρεσε το κλασικό έργο της Colleen McCullough "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας", τότε θα αγαπήσετε την "Κόρη της Αυστραλίας"