ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ - ΣΟΦΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Σκέψεις,ιδιαίτερες σκέψεις,καλές η κακές δεν έχει σημασία,ταλανίζουν την ηρωίδα σε μια αναζήτηση του εαυτού της.

Ψάχνοντας την έως τώρα ζωή της ανακαλύπτει πως δεν είναι ικανοποιημένη....η μήπως είναι? Δεν μπορεί να αποφασίσει.

Πισωγύρισμα του μυαλού στο παρελθόν με εναλλαγές στο παρόν περνάει όλη η ζωή εμπρός της.

Οι επιλογές της ήταν σωστές? Αναρωτιέται πως θα ήταν εάν έπραττε διαφορετικά.

Πολλές φορές θεωρεί ότι θα προτιμούσε να γίνει αόρατη και να μην επηρεάζεται από τις κακεντρέχειες, να μη δίνει σημασία σε ότι δεν της αρέσει.

Η συγγραφέας , σε πρώτο πρόσωπο, με ενα λιτό,στρωτό μυθιστόρημα και με αρκετή δόση χιούμορ,επισημαίνει όλες αυτές τις σκέψεις που περνάνε σχεδόν καθημερινά από το μυαλό μας και δεν τολμάμε να ξεστομίσουμε.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως δεν πρέπει τίποτα να θεωρούμε δεδομένο και πως πρέπει να ικανοποιούμαστε με τις μικρές,απλές, καθημερινές στιγμές μας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 Αναμνήσεις, αυταπάτες, ματαιωμένα όνειρα – όλα μαζί ένα βλέμμα, πότε γλυκόπικρο, πότε διψασμένο κι ανικανοποίητο, πότε σαρκαστικό, πάνω στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Μια χειμαρρώδης αφήγηση που διαβάζεται απνευστί. Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα, όπου οι λέξεις διαρκώς ξεγυμνώνουν.

Λίγο μετά την τυχαία συνάντηση με μια παλιά της σχέση και λίγο πριν από μια προγραμματισμένη υποχρέωση με το σύζυγό της, η Λένα έρχεται αντιμέτωπη με μια γυναίκα: τον εαυτό της. Είναι ευχαριστημένη με τις επιλογές της; Θα μπορούσε άραγε να είχε αποφασίσει αλλιώς; Η σβούρα των σκέψεων την οδηγεί σε ένα πολύ λογικό ή ένα εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Ίσα για να αποφύγει την επώδυνη συνειδητοποίηση