ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ - ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΕΡΒΑΝΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Είναι το πρώτο βιβλίο της κυρίας Περβανά που διάβασα και ομολογώ ότι μου άφησε καλές εντυπώσεις.Ένα συγκινητικό και συναισθηματικό φορτισμένο βιβλίο που στην πορεία του δεν έχει πολλά συνταρακτικά γεγονότα και ανατροπές παρά μόνο στο φινάλε του που είναι απροσδόκητο,αλλά είναι ,όμως,απίστευτα δυνατό με σημαδεμένη την παιδική ηλικία της ηρωίδας από την εγκατάλειψη της μητέρας και την παρουσία μιας γυναίκας που την μισεί και την κακοποιεί.Μια ιστορία για τα τραύματα του παρελθόντος,για την αδυναμία επαναπροσδιορισμού του εαυτού,για τον πόνο της ύπαρξης.Η συγγραφέας κατορθώνει να διεισδύσει στα άδυτα της ψυχής των ηρώων της .Ωραία γραφή με καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας και με αναλυτικές και ολοκληρωμένες περιγραφές.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Iζαμπέλ
Ένα πλάσμα γεννημένο στα σκοτάδια. Mηδενισμένο από την αρχή της ζωής του. Ένα κορίτσι πλασμένο από θεούς και δαίμονες. Που μεγάλωσε - εγκαταλειμμένο από την ίδια του τη μάνα - με τον εχθρό του, που το έτρεφε με μίσος. Mια γυναίκα που μπορεί να μετουσιωθεί σε φως και να διαλύσει κάθε σκοτάδι. Που μπορεί όμως και να ανοίξει τις πύλες της κόλασης και να βουλιάξει στη διαστροφή. Mια γυναίκα που από θύμα γίνεται θύτης. Σύζυγος και εραστής, πιόνια της ίδιας παρτίδας.

Στην άκρη του νήματος.
Ποιος θα βγει αλώβητος από αυτή την παράνοια;
Ποιος μπορεί να ξεριζώσει τους δαίμονες που υπάρχουν στην ψυχή μιας γυναίκας που η αθωότητα την εγκατέλειψε μόλις στα δεκατρία της χρόνια