ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ-ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Ευκολοδιάβαστο βιβλίο με ένα θέμα συνηθισμένο κατά ένα μέρος,υπερβολικό δε κατά δεύτερο μέρος.
Κρατάει πάντως το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε όλη την διάρκεια της πλοκής,με μία ιστορία που οι ήρωες τους πιθανόν να είναι άνθρωποι που γνωρίζουμε με ενδείξεις και συναισθήματα.Άνθρωποι που αγαπούν υπερβολικά και μισούν επίσης στο έπακρο με πρωταγωνιστικό ρόλο,αυτό της γυναίκας,που σίγουρα η συγγραφέας μπορεί να αναλύσει και να κατανοήσει με τις όποιες δυσκολίες.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τέσσερις διαφορετικές γυναίκες εμπιστεύονται τον έρωτα και ακροβατούν ανάμεσα στο φως, το σκοτάδι και την πλάνη του.

Όνειρα, ψευδαισθήσεις, πλαστογραφημένες αγάπες, αποκαλύψεις και κρυμμένα μυστικά λεηλατούν τις ζωές τους και τις σκορπίζουν στους πέντε ανέμους της απόγνωσης.

Όταν το πάθος γίνεται συνοδός της άπληστης φιλοδοξίας, οι απατημένες συνειδήσεις ξυπνούν και ζητούν δικαίωση μέσα από την εκδίκηση και την τιμωρία. «Από παιδί είχε εφεύρει ένα ιδεατό παιχνίδι για να προστατεύει ή να αποφεύγει τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα. Ένα νοητό ντουλάπι στο βάθος της συνείδησής της άνοιγε για να κλειδώσει μέσα το πρόσωπο, τη σκέψη ή την εικόνα που την απασχολούσε, σαν να ήταν άγαλμα πέτρινο, αφοπλισμένο και ανήμπορο να την επηρεάσει.


»Ο Αλέξης μπήκε στο ντουλάπι με τα αγάλματα και ξεχάστηκε γιατί έτσι το θέλησε αυτή. »Η ζωή όμως παίζει παιχνίδια, η ρόδα της γυρίζει και τρέχει σαν τσέρκι στον κατήφορο, που κανείς δεν ορίζει και κανείς δεν προλαβαίνει»