ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Η δύναμη της στιγμής για τον καθένα μας είναι διαφορετική,ανάλογα με τις αντοχές του και που σίγουρα καθορίζει την ζωή του.
Ιστορία που θίγει το μείζον θέμα της εποχής μας και που παίρνει μεγάλες διαστάσεις,αυτό των προσφύγων με το οδοιπορικό τους,την αγωνία και την φρίκη του πολέμου ζωγραφισμένη στα μάτια τους.Άνθρωποι κυνηγημένοι που για να γλυτώσουν τον θάνατο στοιβάζονται εδώ και εκεί με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή,για να φθάσουν που?Στην γη της επαγγελίας?Και με εικόνες που μας στοιχειώνουν όλους μας.
Πλοκή που ενώ ξεκινά όμορφα και δείχνει ενδιαφέρον,αναδεικνύοντας το παραπάνω πρόβλημα και που νομίζεις οι οποιαδήποτε εξελίξεις θα σε έχουν σε συνεχή εγρήγορση,περνώντας διάφορα μηνύματα π.χ. του Φιλλεληνισμού,την διαφορά θρησκειών,διάφοροι δεσμοί και πολλά άλλα,στην πορεία εμφανίζονται αδυναμίες και κλίνει περισσότερο προς το αισθηματικό με λίγο μελό σκηνές και κάποιες υπερβολικές στιγμές.Φέρνει και στην επιφάνεια πως κυλά η ζωή σε οίκους ανοχής και με ποιες συνθήκες κατέληξαν και πως οι διάφορες ζωές να εξαρτώνται , δημιουργώντας διάφορους προβληματισμούς.Σε όλη την πλοκή ζωγραφίζονται συναισθήματα και χαρακτήρες.Φόβος,σκέψεις,συμπεριφορές,βία,εκμετάλλευση,πάθος,ελπίδα,ανασφάλειες,εξουσία,προβληματισμοί,μεγαλοψυχία.
Υπάρχουν πολλές ανατροπές που θεωρώ ότι την κυριότερη δεν την εμβάθυνε όσο έπρεπε και την προσπέρασε πολύ γρήγορα.
Σίγουρα καθ'ένας το βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία και δίνει την δική του ερμηνεία.Παρ'όλα αυτά όμως,μπορώ να πω ότι σαν αναγνώστρια δεν δυσανασχέτησα,αλλά είχα την απόλαυση της ευχαρίστησης διαβάζοντάς το και νομίζω ότι η συγγραφέας έχει δώσει το στίγμα της και έχει να μας προσφέρει ακόμη πολλά με την συγγραφή της.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ