ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ - FREDRIK BACKMAN -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Ο συνδυασμός και η δημιουργία αλησμόνητων χαρακτήρων μαζί με την έξυπνη γραφή καθιστούν το συγκεκριμένο ανάγνωσμα ένα γοητευτικό και ευχάριστο μυθιστόρημα.Εγγονή και το όνομα αυτής Έλσα (αξιαγάπητη,διαφορετική και πρόωρα ανεπτυγμένη νοητικά)και η γιαγιά (ανεξάρτητη,εκκεντρική,δυναμική) κρατούν τους πρωταρχικούς ενδιαφέροντες ρόλους δίνοντας ζωή στην πλοκή που αναδεικνύει τους οικογενειακούς δεσμούς,τα μαθήματα ζωής,την αγάπη,την συγχώρηση,το χιούμορ,την κατανόηση,την εξιλέωση.Ξεδιπλώνοντας η ιστορία βλέπουμε τι κληρονομιά αφήνει μία γιαγιά στην εγγονή διδάσκοντας της μέσω των παραμυθιών την αγάπη,την φιλία και την αντιμετώπισή τους.Πολύπλοκες ιστορίες που υφαίνει με πνευματώδη ευφυία ο συγγραφέας συνδέοντας με την ροή της χιουμοριστικής και ιδιότροπης πλοκής και που ανακαλύπτουμε την ανθρωπιά.Με ζωηρή και σαφή μορφή και την δημιουργία διαφορετικών βασιλείων από τον ιδιαίτερο και ιδιόμορφο τρόπο της γιαγιάς και την μυστική επικοινωνία τους η Έλσα διδάσκεται την σκληρή πραγματικότητα της ζωής  και που θα την φωτίσει και θα την δημιουργήσει ένα δρόμο προς την συγχώρεση και την απόδοσή της.Αδρές λεπτομέρειες γοητείας ,ελπίδας και συναισθηματικές στιγμές η ανάγνωσή του που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Έλσα είναι εφτά χρονών και δεν μοιάζει με κανένα κορίτσι της ηλικίας της. Η γιαγιά της είναι εβδομήντα εφτά χρονών και όλοι τη θεωρούν εντελώς παλαβή. Όλοι εκτός από την Έλσα, η οποία είναι σίγουρη πως η γιαγιά της είναι μια ιδιοφυΐα. Έτοιμη για όλα προκειμένου να διασκεδάσει ή να προστατεύσει την εγγονή της.
Ακόμη και να διαρρήξει τον ζωολογικό κήπο, να πυροβολήσει με πέιντμπολ ή να φλερτάρει αστυνομικούς. Είναι όχι μόνο η καλύτερη, αλλά και η μοναδική φίλη της Έλσας.
Τα βράδια η Έλσα βρίσκει καταφύγιο στις ιστορίες που πλάθει η γιαγιά της για τα έξι φανταστικά βασίλεια, εκεί όπου κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμπεριφέρεται φυσιολογικά.
Όλα αυτά σταματούν ξαφνικά, όταν η γιαγιά πεθαίνει. Έχει αφήσει όμως πίσω της το πιο συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού για την Έλσα: ένα σωρό επιστολές, τις οποίες θα πρέπει να παραδώσει στους αποδέκτες τους, ανθρώπους με τους οποίους η γιαγιά είχε συγκρουστεί.
Έτσι ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια της Έλσας, χάρη στην οποία θα ανακαλύψει την αλήθεια που κρυβόταν πίσω από τα παραμύθια της γιαγιάς, μιας γυναίκας που πραγματικά δεν έμοιαζε με καμία άλλη.

Ένα πνευματώδες, κωμικό, συγκινητικό και ανατρεπτικό μυθιστόρημα που προτείνει μια διαφορετική ματιά στην καθημερινότητά μας, αλλά και στο δικαίωμα του καθενός να είναι και να ζει όπως επιλέγει ο ίδιος