ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ο κ. Παπαθεοδώρου μας συγκλόνισε ακόμη μία φορά με το συγκεκριμένο έργο του.Συγκινητικό βιβλίο με αλήθειες και αναμνήσεις που ακόμη πονούν από μια κυνηγημένη γενιά.΄Ενα κουβάρι συναισθήματα αυτά των ενοικιαστών του οικήματος Δουρούτη σε μια λαική γειτονιά την εποχή της δικτατορίας.Απόλαυση του βιβλίου εκ μέρους του Αναγνώστη με δυνατές στιγμές και με χαρακτήρες που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή της ανάγνωσης από ένα συγγραφέα με εξαιρετική γραφή και σίγουρα μελετημένος.Τελειώνοντας το βιβλίο έχεις την αίσθηση ότι και εσύ ο ίδιος ήσουν κάπου εκεί μαζί τους και συμμετείχες και αισθανόσουν θυμό και οργή για όσα συνέβησαν και που δεν μπορούσες να επέμβεις ώστε να αλλάξουν τα γεγονότα προς το καλύτερο και να βοηθήσεις.Το μόνο αρνητικό που βρήκα και μου άφησε κενά είναι η τύχη των υπολοίπων ηρώων που είχαν σημαντικό ρόλο στην πλοκή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αθήνα, 1967
Η χρονιά των σκιών. 
Χούντα, κυνηγητά, φυλακίσεις, εξορίες. 

Σε μια λαϊκή γειτονιά κάτω από την Ακρόπολη, οι απλοί, συνηθισμένοι άνθρωποι ζουν με μόχθο την κάθε μέρα τους και υφαίνουν με ελπίδες τα όνειρά τους. Ο αφελής φοιτητής Λουκάς, η άτυχη εργάτρια Αργυρώ, ο ξεπεσμένος ιδιοκτήτης Κόμης, η σκοτεινή θεατρίνα Λόλα, ο γοητευτικός νοικάρης Αλέκος. Μέσα σε μια νύχτα, το κατακλυσμιαίο πέρασμα της Ιστορίας θα σαρώσει τις ζωές τους. Η επιφυλακτική Άννα, στιγματισμένη απ’ τον καταδικασμένο αντάρτη πατέρα της, θα ζήσει τον φλογερό έρωτα που πάντα ονειρευόταν μα είχε πάψει να καρτερά, θα βιώσει απόλυτα την πίστη και τη θυσία και θα παλέψει με νύχια και δόντια για να κρατήσει το παιδί που βλασταίνει μέσα της. 

Οι «Ζωές του Ανέμου» είναι η γλυκόπικρη αναπαράσταση μιας ολόκληρης εποχής και το πορτρέτο μιας κυνηγημένης γενιάς. Μα πάνω απ’ όλα είναι ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τη μνήμη και την αγάπη