ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟ 1ον ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Το «1ο  Φεστιβάλ ατόμων με αναπηρία» διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρα των ατόμων με αναπηρία στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του Κέντρου Πολιτισμού Πανοράματος με τη συμπαράσταση όλων των τοπικών φορέων και συλλόγων ατόμων με αναπηρία.
Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιαστεί ένα μοντέρνο και ποιοτικό καλλιτεχνικό πολυθέαμα με πολλές δράσεις και όπου μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις εικαστικών, χορωδίες και θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα και παράσταση καραγκιόζη. Την εποπτεία της εκδήλωσης έχει ο αντιδήμαρχος  Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας, Σωκράτης Δωρής, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο μαέστρος-μουσικοσυνθέτης, δημιουργός της χορωδίας της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, Ιωάννης Ιωσηφίδης και την παρουσίαση η δικηγόρος, μέλος της ''Ένωσης λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος'', Ιφιγένεια Παραστατίδου.

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ - ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΓΟΥΛΗ ΑΡΓΥΡΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Κατά κύριον λόγο αφηγηματικό βιβλίο με εναλλαγές συναισθημάτων και ένα συνεχές παιχνίδι του νου όλων των χαρακτήρων.Πλοκή που στις πρώτες 150 σελίδες μπορώ να πω ότι ήταν στάσιμη με αποτέλεσμα να κουράζει.
Μία τρικυμία στους ωκεανούς,αλλά και στις ζωές των ηρώων μας και που οι αναζητήσεις αιτίων την προκαλούν περισσότερο.Περνούν πολλές αλλά με το τέλος της τρικυμίας αναδύεται,νομίζω,το μήνυμα της υπέρτατης γαλήνης.
Η ψυχή έχει το δικό της λόγο και ειδικά όταν ο ψυχικός βίος δεν ήταν ομαλός όπως της Πωλέτ και που συνεχώς προσπαθούσε στην ανίχνευση της εσωτερικής της διαταραχής και με δυνάμεις όχι έντονες και ώριμες και που μέσα από την αδυναμία της συχνά εκδικητική ,κτητική με αποτέλεσμα τραγικών λαθών.Τραγικά λάθη όχι μόνο εκ μέρους της,αλλά και των άλλων ηρώων.Ένας ευάλωτος σύντροφος-Δύο αντίθετοι χαρακτήρες-,αβέβαιος,ενθουσιώδης με στόχους αλλά έχοντας συγχρόνως και οι δύο ένα σπουδαίο χάρισμα να αντέχουν όλα τα συναισθήματα,επιθυμίες,ορμές,συγκινήσεις,αποφάσεις,πράξεις,εγκλωβισμό,άμυνες,εσωτερικές συγκρούσεις και που τελικά καθρεφτίζουν την σχέση τους.
Η συγγραφέας με γλαφυρό,προσεγμένο και απλό ύφος μας ζωγραφίζει τον Καναδά και το νησί της πατρίδας μας δίνοντας έμφαση στο γαλάζιο,το μπλε της Ελλάδος και συγχρόνως δίνοντας χρώμα και ομορφιά διεγείροντας το ενδιαφέρον μας και αφήνοντας τον αναγνώστη να συμπληρώσει τις εικόνες γεμίζοντας τα οποιαδήποτε κενά,εάν υπάρχουν.Και όλα αυτά μέσα από μία φυσική και ειλικρινή διατύπωση σκέψεων μαζί με το χτίσιμο της δομής των χαρακτήρων με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητοί.
Έχοντας διαβάσει δύο προηγούμενά της έργα που μου έχουν μείνει και είναι πολύ καλά το συγκεκριμένο θα το τοποθετούσα ένα κλικ μετά και μιλώ πάντα για προσωπική μου εκτίμηση,αλλά και πάλι κάθε έργο του κάθε συγγραφέα είναι ξεχωριστό.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ