ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑ - ΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μέτριο βιβλίο με μία κουραστική πλοκή που ίσως να φταίει και η μετάφραση.Η ροή πολύ αργή εκτός,ίσως προς το τέλος της ιστορίας που είχε ενδιαφέρον και συγκίνηση.Οι εικόνες όμως που σου δημιουργούνται είναι ζωντανές και εάν γυριζόταν σε ταινία να ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική.Η ιστορία εκτυλίσσεται,κατά κύριον λόγο,στην Κρήτη την εποχή του Β.Παγκοσμίου Πολέμου και δη στην Μάχη της Κρήτης,μία μάχη σημαντική για τους Κρητικούς λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που κατέβαλλαν ενάντια στους αριθμητικά ανώτερους Γερμανούς.Με ηρωίδα μία νοσοκόμα Βρετανή με αποφασιστικότητα και θάρρος αψηφώντας τον κίνδυνο της ζωής της συμμετείχε σε αυτόν τον αγώνα και τάχθηκε να απαλύνει τις οποιαδήποτε πληγές των μαχομένων.Γίνεται βέβαια και αναφορά και στους Εβραίους με τα γνωστά επακόλουθα.Μία αφήγηση εκ μέρους της με τα δικά της μάτια,πολύ αναλυτική και με τις εναλλαγές χρόνου στον παρελθόν και στο παρόν.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο έρωτας σε καιρό πολέμου είναι δύσκολη υπόθεση όταν είσαι στη λάθος πλευρά…
Η Πηνελόπη ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στην κοσμική ζωή του Λονδίνου. Νιώθει, όμως, ότι θα φυλακιστεί για πάντα σ’ ένα χρυσό κλουβί, στερημένη από οποιαδήποτε αίσθηση ελευθερίας.
Όταν η αδερφή της την καλεί στην Ελλάδα, η Πένι αρπάζει την ευκαιρία να δραπετεύσει σ’ ένα διαφορετικό μέλλον. Φτάνοντας στην Αθήνα, επανεφευρίσκει τον εαυτό της ως φοιτήτρια και ανακαλύπτει τι πραγματικά θέλει: να γίνει νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού, μια ξένη ανάμεσα σε ξένους.
Και τότε ξεσπά ο πόλεμος. Η Πένι βρίσκεται στην Κρήτη ως μία από τις νοσοκόμες στο πεδίο της μάχης, φροντίζοντας ετοιμοθάνατους και τραυματίες. Η τόλμη, το θάρρος και η ομορφιά της θα γοητεύσουν έναν Γερμανό αξιωματικό. Κι αυτό θα αλλάξει τη ζωή της... Εξήντα χρόνια αργότερα, η Πένι επιστρέφει στην Κρήτη για το τελευταίο προσκύνημα που απέφευγε τόσα χρόνια. Το ταξίδι θ’ αποτελέσει την αφορμή να συναντήσει κάποιον που νόμιζε ότι είχε χάσει για πάντα. Και μαζί μ’ αυτόν και την αλήθεια πίσω από ένα τρομερό μυστικό του παρελθόντος.