ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ - ΑΝΤΟΝΥ ΝΤΟΡ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ


 Συγκίνηση από την αρχή της ανάγνωσης.Ενθουσιώδης ιστορία,διαφορετικοί κόσμοι όπου βγαίνουν στην επιφάνεια αλήθειες που σοκάρουν.

Δύο παιδιά που μεγαλώνουν και γνωρίζουμε την παράλληλη ζωή τους με φόντο τον Β.Παγκόσμιο Πόλεμο σε μικρές πόλεις της Γαλλίας και της Γερμανίας αντίστοιχα ζώντας την φρίκη και την αποστροφή του πολέμου και αγνωνίζοντας να επιβιώσουν.Γεγονότα πολλά όπου τα παιδιά έχουν σπουδαίο ρόλο.

Γραφή λιτή,ποιητική και περιεκτική με ζωντανές περιγραφές και ο συγγραφέας μεταφέρει στον αναγνώστη το δικό του μύνημα.Σχεδιάζει τις λέξεις με όμορφο τρόπο και ειδικά από την πλευρά της τυφλής κοπέλας.Σύντομα κεφάλαια ώστε να διαβάζονται γρήγορα αν και είναι ένα αργό βιβλίο.Τους χαρακτήρες που διάλεξε είναι διαλεχτοί κατά μια έννοια,τολμηροί και συγχρόνως έντρομοι..Και μέσα από αυτούς τονίζεται η εσωτερικη ευγένεια ώστε να παραμείνουν αγνοί.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Μαρί Λορ Λεμπλάν ζει με τον πατέρα της στο Παρίσι, σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου εκείνος εργάζεται ως κλειθροποιός. Στα έξι της χρόνια τυφλώνεται κι ο πατέρας της φτιάχνει την τέλεια μινιατούρα της γειτονιάς τους για να της μάθει τον δρόμο για το σπίτι τους. Όταν εισβάλλουν οι Γερμανοί στη χώρα, τον Ιούνιο του 1940, πατέρας και κόρη φεύγουν για το Σαιν Μαλό, μεταφέροντας ένα επικίνδυνο μυστικό.
Ο Βέρνερ Πφέννιχ είναι ένα ορφανό αγόρι από τη Γερμανία που προορίζεται να δουλέψει στο ίδιο ανθρακωρυχείο που σκοτώθηκε ο πατέρας του. Όμως βρίσκει και επιδιορθώνει ένα χαλασμένο ραδιόφωνο και ξαφνικά η ζωή του γεμίζει καινούριες δυνατότητες. Χάρη στο ταλέντο του κερδίζει μια θέση σε μια από τις καλύτερες στρατιωτικές ακαδημίες, μπορεί όμως να κυνηγήσει το όνειρό του όποιο κι αν είναι το τίμημα;
Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, σε μια οχυρωμένη πόλη δίπλα στη θάλασσα, ένας γέρος ακούει μια φωνή χαμένη από καιρό και ανακαλύπτει νέους κόσμους χωρίς ποτέ να βγαίνει από το σπίτι του. Αλλά ο επικείμενος κίνδυνος δε θα του επιτρέψει να μείνει κλεισμένος μέσα για πάντα