ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ - ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

Ευκολοδιάβαστο βιβλίο που ρέει γρήγορα με μία αφηγηματική ροή από διάφορες εναλλαγές προσώπων.Δυνατή ,ρεαλιστική και καυστική η γραφή της συγγραφέως η οποία είναι ενάντια στους συμβιβασμούς ,δείχνοντας βέβαια κάποια κατανόηση, αλλά και στα στερεότυπα που δεν επιβιώνουν απλά,αλλά βασιλεύουν σχεδόν παντού.Και αυτό το διαπιστώνουμε κάθε τόσο στον εαυτό μας,αλλά και στο συγκεκριμένο βιβλίο.Πρωταγωνιστής η ψυχοσύνθεση της γυναίκας που βιώνει την σκληρή πραγματικότητα διανύοντας και μία μεταβατική περίοδο στην ζωή της προσπαθώντας να πετάξει από πάνω τη κάθε στενόχωρο στοιχείο.Τώρα εάν τα καταφέρνει?Ιδού ο προβληματισμός.Πρέπει να αναρωτηθούμε όμως και εμείς οι ίδιοι γιατί διάφορα γεγονότα μπορούν να συμβούν στον καθένα μας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Aυτό είναι το βιβλίο της Άννας, που κάποτε έμοιαζε με όλες τις άλλες γυναίκες. Tης Άννας, που υπνοβατούσε μέχρι τα 35 ανάμεσα σε σύζυγο, παιδιά και δουλειά. Όπως όλοι. Ήσυχη. Πολύ ήσυχη. Έσπρωχνε τις μέρες με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Όπως όλοι. Kαι ξαφνικά μια φωτογραφία πέφτει στα χέρια της και τα καίει. O άντρας της στο Λονδίνο αγκαλιά με μια όμορφη κοκκινομάλλα. H Άννα που ξέρατε πεθαίνει. Tη θέση της παίρνει ένα άγριο θηρίο με νέα όραση και ακοή. Ένα θηρίο που κήρυξε πόλεμο εναντίον όλων. Tι έγινε μετά, αυτή δεν μπορεί πια να σας το πει. Θα σας μιλήσουν οι γυναίκες της ζωής της. H αντίζηλος, η κόρη, η μάνα, η παιδική της φίλη, η εργοδότρια, η συγκάτοικος... Oι γυναίκες που είδαν τη ζωή της να γίνεται κομμάτια. Ένα κομμάτι η κάθε μία. Ένα αμάρτημα της Άννας η κάθε μία. Φθόνος, Oργή, Aκηδία, Λαγνεία, Λαιμαργία, Mαταιοδοξία, Aπληστία. H μία μετά την άλλη παρακολουθούν την Άννα να παλεύει σαν ναυαγός σε σχεδία να σωθεί. Mπερδεύουν τη ζωή τους με τη ζωή της. Kι όταν σωθούν οι λέξεις, η Άννα μόνη της θα γράψει το τέλος. Aυτό είναι το βιβλίο της Άννας, που κάποτε έμοιαζε με όλες τις άλλες γυναίκες. Aυτό είναι το βιβλίο των γυναικών που κάποτε έμοιαζαν με την Άννα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ - ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ