ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ-CAMILA LACKBERG-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Τα μυστικά μίας οικογένειας είναι πάντα αυτά που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ενοχές και που επηρεάζουν τις μετέπειτα γενιές και αφορούν συνήθως οδυνηρά γεγονότα και που έρχονται στιγμές που διεκδικούν αυτά που στερήθηκαν,αλλά με λάθος τρόπο,κουβαλώντας πάντα το δικό τους φορτίο,αναπτύσσοντας χαρακτηριστικά προσωπικότητας και συμπεριφορές που θα παραμείνουν ως επί το πλείστον από την δημιουργία διαφόρων τραυμάτων.
Ένα κείμενο που ρέει αβίαστα με μία απλή και κατανοητή γραφή με πολλαπλούς χαρακτήρες και μία δράση με γεγονότα που διαδραματίζονται στο ψαροχώρι Φιελμπάκα σε μία κλειστοφοβική κοινότητα με μία κύρια ιστορία που την συνδέει με προηγούμενες αναφορές στο παρελθόν από όπου ξεκινούν και οι λόγοι και που η συγγραφέας  κινείται στο ίδιο ατμοσφαιρικό μοτίβο με προηγούμενα έργα της.
Βαθύ μήνυμα για την οικογένεια και δη η ψυχοσύνθεση τους που επικρατεί έχοντας αντίκτυπο  στην μετέπειτα ζωή τους και την πορεία τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η γραφική Φιελμπάκα έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από τραγωδίες, αλλά τίποτα δεν την έχει συγκλονίσει τόσο όσο το πτώμα ενός μικρού κοριτσιού στα δίχτυα ενός ψαρά. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας σοκάρουν – δεν πρόκειται για ατύχημα. Ο επιθεωρητής Πάτρικ Χέντστρεμ, που μόλις έχει γίνει πατέρας, αναλαμβάνει το θλιβερό καθήκον να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μεθοδευμένη δολοφονία ενός παιδιού, το οποίο και εκείνος και η σύντροφός του η Ερίκα γνώριζαν πολύ καλά. Ξέρει πως η απάντηση βρίσκεται στο γιατί. Δεν ξέρει όμως ότι αυτή η υπόθεση θα τον οδηγήσει σε μια κατάδυση στον σκοτεινό πυρήνα της Φιελμπάκα και στο παρελθόν της πόλης, μια αναδρομή που θα διαλύσει μια για πάντα την ειδυλλιακή της όψη.