ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΣΟΦΟ ΠΑΙΔΙ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑ

Ένα λογοτεχνικό βιβλίο για απαιτητικούς και προσεκτικούς αναγνώστες χωρίς δομή,αλλά με μία γραφή αριστουργηματική με εξαιρετικό ύφος και πολύ καυστικό χιούμορ.Μία αφηγηματική πλοκή,αλλόκοτη,περίεργη με εξωπραγματικά γεγονότα σε σημείο παραλογισμού με κεντρικό ήρωα ένα αγόρι σε μικρή ηλικία που αφηγείται τις πνευματικές και εγωκεντρικές του ανησυχίες.
Για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύτηκα στην κατανόησή του έχοντας βέβαια ακόμη κάποια κενά και ερωτηματικά.Πάντως ο συγγραφέας,πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο,δείχνει να έχει πολύ φαντασία ένα είδος παραμυθά όπως οι παππούδες μας που μας διηγούνταν τις ιστορίες τους.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Tο ότι αυτό το βιβλίο διαβάζεται απνευστί, το είπα ήδη. Tο ότι ο ισόρροπος, ακριβολόγος, λεξιλογικά πλουσιότατος και επιμελημένος στην απλότητά του λόγος, η χρήση μιας ελληνικής λαλιάς που είναι ταυτόχρονα λογία και λαλουμένη (τι άθλος κι αυτό!) και το ότι το διαρκές αυτοσχόλιο του αφηγουμένου ούτε μια στιγμή δεν διακόπτει τη ροή της αφήγησης, είναι ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο της θείας δωρεάς που φυσομανάει μέσα σε τούτον τον συγγραφέα.» (Θ.Δ. Φραγκόπουλος).