ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΣΙΩΠΕΣ - ΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Μυθιστόρημα που είναι τοποθετημένο ως επί το πλείστον στο ιστορικό πλαίσιο της Τούρκικης εισβολής στην Κύπρο το 1974 και τα τραγικά γεγονότα που επακολούθησαν.Ιστορία που είναι μία καταγραφή της πορείας της πρωταγωνίστριας Έλλης  αρχαιολόγου μία ομογενής της διασποράς στην Αυστραλία..Μία ιστορία που σηματοδοτεί το παρελθόν – παρόν – μέλλον.Σε μια επίσκεψη γνώρισε τον έρωτα,αγάπησε πραγματικά τον τόπο και μπορούσε να κρίνει και να δει ορισμένα πράγματα με την απογοήτευση μεγάλη.Συγκινητικές οι μνήμες της,τα βιώματά της όπου κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το μέγεθος της τραγωδίας αν δεν την ζησει.Και η ηρωίδα μας βιώματα και αγάπη που δεν μπόρεσε να ξεχάσει ποτέ ότι και να έκανε στην μετέπειτα ζωή της.Επιλογές που ξεκίνησαν αισιόδοξα,μετά από τον πόνο,την άρνηση,τον θυμό,αλλά στην πορεία ξέφτισαν.Έφταιγε η ίδια ή οι μνήμες δεν την άφηναν?Μυθιστόρημα για την αφύπνιση της συνείδησης με ιδανικό την ελευθερία σκέφτοντας βαθιά ότι η τύχη καθορίζει την ζωή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο.

Μια δεκαοχτάχρονη Ελληνίδα της Διασποράς έρχεται σε επαφή με την αρχαιολογική σκαπάνη. Πρώτη ανασκαφή, πρώτη αγάπη, πρώτη οδύνη. Η τελευταία προσώρας τραγωδία του ελληνισμού: «η διχόνοια η δολερή», η προδοσία, η τουρκική εισβολή και κατοχή, η χαίνουσα πληγή των αγνοουμένων. Το ασήκωτο βάρος της απουσίας τους στη ζωή των παρόντων. Στη ζωή της Έλλης, που συνεχίζεται με πλάνες και επιτυχίες, με δοκιμασίες, εξάρσεις και χαρές, μα πίσω απ’ όλα με μια βαθιά κρυμμένη νοσταλγία. Ώσπου να οδηγηθεί στο σχήμα της γαλήνης – ύστερα από σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια, στην Κύπρο πάλι.