ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΓΧΟΣ -FREDRIK BACKMAN -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 


Το τρίτο βιβλίο του Fredrik Backman που διάβασα ήταν απρόσμενα ενδιαφέρον! Διαδραματίζεται σε μικρή πόλη της Σουηδίας, που έχουν κόντρα με τους πρωτευουσιάνους/Στοκχολμέζους και έχει να κάνει με μια κατάσταση περίεργης ομηρίας, μια απελπισμένη ληστής φτάνει σε λάθος μέρος , την λάθος ώρα και έτσι ξεκινάει η ιστορία μας. Με μικρά κεφάλαια και γρήγορους διαλόγους, το βιβλίο δεν κουράζει καθόλου και βιώνει και ο αναγνώστης την ίδια κατάσταση ομηρίας. Διαδραματίζεται ένα κεφάλαιο στο τώρα και ένα στο λίγες ώρες πριν, ο αναγνώστης δεν μπερδεύεται καθόλου, μιας και προτεραιότητα έχει το τι γίνεται λίγες ώρες πριν. Οι ήρωες μας εμπλέκονται όλοι μαζί στην κατάσταση, ήρωες καθημερινοί, σύγχρονοι, μοντέρνοι βασισμένοι στα στάνταρ την εποχής μας. Ένα ζευγάρι συνταξιούχοι με άπλετο χρόνο, που αγοράζουν, ανακαινίζουν κ πουλάνε διαμερίσματα, δυο κοπέλες που αναμένοντας να γίνουν γονείς, με τις διαφωνίες τους στα πάντα, μια ψυχρή διευθύντρια τραπέζης που από χόμπι βλέπει διαμερίσματα, μια διαβασμένη γηραιά συνταξιούχος, μια άφαντη μεσίτρια, ένας μεταμφιεσμένος κούνελος μαζί με την απελπισμένη ληστή και  τους πατέρα/γιο αστυνομικούς και την νεαρή ψυχολόγο πλαισιώνουν την ιστορία μας χωρίς άγχος με τις αλήθεια τους, τα ελαττώματα τους, τα μυστικά τους και μια γέφυρα. Θα το απολαύσετε 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια νέα γυναίκα επιχειρεί να ληστέψει μια τράπεζα. Για να γλιτώσει τη σύλληψη, μπαίνει σε ένα διαμέρισμα προς πώληση και κρατά ομήρους όσους είναι εκεί: την υπερενθουσιώδη μεσίτρια, ένα ζευγάρι συνταξιούχων που ανακαινίζει και πουλά διαμερίσματα για να καλύψει το κενό στον γάμο τους, δύο κοπέλες που διαφωνούν σε όλα, αλλά ετοιμάζονται να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί μαζί, μια κυνική διευθύντρια τράπεζας με τάσεις αυτοκτονίας, μια ηλικιωμένη που υποφέρει από μοναξιά. Η αστυνομία περικυκλώνει το διαμέρισμα και, ενώ η αγωνία κορυφώνεται, όμηροι, ληστής και αστυνομικοί αρχίζουν να έρχονται κοντά και ανακαλύπτουν ότι έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα θα μπορούσαν να φανταστούν.