ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Tην Πέμπτη ο Τζόναθαν Κόου στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης

Ο Τζόναθαν Κόου ένας από τους ελάχιστους μυθιστοριογράφους που έχουν να πουν κάτι ουσιαστικό για το πνεύμα των καιρών μας (όπως τον χαρακτήρισε η Οbserver) έρχεται να συζητήσει με τον συγγραφέα Λέων Ναρ για το νέο του βιβλίο «Αριθμός 11». Ο Αριθμός 11 είναι ένα μυθιστόρημα για τη μυστική σχέση ανάμεσα στον εσωτερικό μας κόσμο και τον κόσμο που μας περιβάλλει, και για το πώς μας επηρεάζει αυτή η σχέση. Για ό,τι άφησε πίσω του ο πόλεμος και για το τέλος της αθωότητας. Για το πώς κονταροχτυπιούνται η κωμωδία με την πολιτική, αλλά και για το πώς η κωμωδία, μάλλον,κερδίζει. Για τη ζωή σε μια πόλη όπου οι τραπεζίτες χρειάζονται κινηματογράφους στα υπόγειά τους ενώ, στο διπλανό στενό, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από τράπεζες τροφίμων για να επιβιώσουν. Ο Αριθμός 11 συνδέεται με το μυθιστόρημα του Τζόναθαν Κόου “Τι ωραίο πλιάτσικο”. Ο Κόου ξαναπιάνει το νήμα για να μιλήσει για την εποχή μας, αγγίζοντας πτυχές της καθημερινής ζωής που όλοι αντιμετωπίζουμε, φοβόμαστε και απολαμβάνουμε.
*Πέμπτη 15/12, Ώρα: 19.30, Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης (Μητροπόλεως 92)

Την Τρίτη κατεβαίνουμε μαζί με το ΚΘΒΕ στο Μετρό

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2020 για να καταφέρουμε να μετακινήθουμε ως επιβάτες στο πολυαναμενόμενο και μέγιστο νταλκά της Θεσσαλονίκης που πολλοί εμίσησαν, αλλά φαίνεται πως οι δημόσιες σχέσεις της Αττικό Μετρό αποφάσισαν να μας κατεβάζουν όλο και πιο συχνά στα έγκατα του έργου. Έτσι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία Αττικό Μετρό διοργανώνει μια πρωτότυπη μουσικοεικαστική performance, σε σκηνοθεσία Νίκου Καπέλιου, στην Στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Δεκατρείς ηθοποιοί του ΚΘΒΕ σε 13 ζωντανές εικόνες, την Τρίτη & 13 Δεκεμβρίου, σε μια underground συνάντηση στο κέντρο της πόλης.  Μια υπόγεια διαδρομή που ενώνει  τη μουσική με το χορό  και την ποίηση με τη φιλοσοφία.  Στην performance ακούγονται αποσπάσματα του κομματιού «Η αλχημεία του λόγου» από το δίσκο «Μια εποχή στην κόλαση» του Γιώργου Χριστιανάκη με τη φωνή της Λυδίας Φωτοπούλου.
*Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, Ώρα έναρξης: 19:00, Χώρος: Μετρό Θεσσαλονίκης-Στάση Πανεπιστήμιο, Διάρκεια: 45’
ΠΗΓΗ
PARALLAXI

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΦΩΝ «ΤΡΕΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» – «Οι Νεράιδες Tων ΧρωματοΝοημάτων», 27 & 29/12/2016

Η Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» παρουσιάζει την παιδική θεατρική διαδραστική παράσταση «Οι Νεράϊδες Tων ΧρωματοΝοημάτων».

ΠΗΓΗ

http://www.omke.gr/anakoinwseis/trela-xrwmata-neraides-xrwmatonohmatwn-27-29122016/