ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Πως μπορεί ένα τραγούδι να είναι ο κρίκος των δύο ιστοριών!!Και όμως η κυρία Ιωάννου το φαντάζεται και μας το προσφέρει με μία πλοκή δεμένη χρονικά και όμορφα δομημένη με τις εναλλαγές του χρόνου χωρίς κενά,χωρίς να κουράζει με γρήγορη δράση.Γραφή απλή,κατανοητή και σφήνα η διάλεκτος του τόπου.Δύο παράλληλες ιστορίες στο παρελθόν και στο τώρα και σαφώς δίνω το προβάδισμα το χθες γιατί η ιστορία του σήμερα νομίζω είχε κάποιες υπερβολές,παρ'όλο που θίγει ένα τεράστιο θέμα καθώς επίσης τις μεγάλες αλήθειες που απασχολούν τον καθένα μας και που η ψυχή αναζητά να βρει μία διέξοδο.Ωραία και πολύ ατμοσφαιρική η περίοδος του παρελθόντος με τα ήθη και τα έθιμα της εποχής και τους ολοζώντανους χαρακτήρες που σε παρασύρουν στο διάβα τους και νομίζεις ότι είσαι ο αόρατος συνταξιδιώτης τους.Γυναίκες που η μοίρα τους θέλει κάτω από τον ζυγό πανίσχυρων ανδρών και που προσπαθούν να απεγκλωβισθούν και να αποδοθεί η κάθαρση και η δικαίωση..Έχει στοιχεία μυστηρίου,αστυνομικού,έρωτα αλλά και μεταφυσικού.Πολλά συναισθήματα ευχάριστα και δυσάρεστα αποκομίζεις και προβληματισμούς για τις ανθρώπινες σχέσεις.Μου άρεσε και νομίζω καλύτερο από την Κασσάνδρα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Άννα παντρεύεται τον επιχειρηματία Ανάργυρο Σοφιανό, βασικό μέτοχο ενός υπερσύγχρονου ιδιωτικού νοσοκομείου, ενώ παράλληλα αντιστέκεται στην έντονη έλξη που της ασκεί ο γοητευτικός Μενέλαος. Εγκλωβισμένη σε έναν κακό γάμο, ξαφνικά αρρωσταίνει βαριά, πράγμα που προβληματίζει τον περίγυρό της. Η Άννα, ο Μενέλαος κι οι φίλοι τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν ιατρικό κολοσσό που περιφρουρεί καλά τα μυστικά του. Κι αν οι υποψίες τους είναι αληθινές, τότε ίσως όλοι κινδυνεύουν άμεσα, μπλεγμένοι σε ένα κύκλωμα που ξεπερνά και την πιο στρεβλή φαντασία. 

Επτάνησα, 17ος αιώνας 

Ο Μέλιος Ρενέσης ερωτεύεται παράφορα την κοντεσίνα Αννέτα Οριφερίνα, όμως ο κόντες Νικηφόρος Τεμπέστας, εκβιάζοντας τον πατέρα της, καταφέρνει να τους χωρίσει. Κι ενώ οι δυο νέοι σχεδιάζουν κρυφά μια νέα ζωή μακριά, το νησί πλήττεται από μια σειρά άγριων δολοφονιών, που σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους του. Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο μυστηριώδης φονιάς και τι τον συνδέει μαζί τους; Θα καταφέρουν οι δυο νέοι να τον ξεσκεπάσουν ή θα τους σταματήσει η ζοφερή παρουσία του; Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα από το παρελθόν που κάνουν επίμονα την εμφάνισή τους στα όνειρα της Άννας; Θα μπορέσουν να τη βοηθήσουν και να της δώσουν τις απαντήσεις που αναζητά; 

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και έρωτα, ζυμωμένο σελίδα σελίδα με τις μαγικές νότες μιας μελωδίας, που τραγουδά γλυκά τον πόνο της αλύτρωτης αγάπης.