ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ο ΚΛΗΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΗΤΗ - ΠΟΛΥ ΜΗΛΙΩΡΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Ένα αξιόλογο λογοτεχνικό βιβλίο με συγκινητικούς χαρακτήρες.Εξιστορεί μια εποχή με απλότητα και γλαφυρότητα και τις σχέσεις αγάπης και μίσους μέσα σε μια οικογένεια με τα όποια συναισθήματα δημιουργούνται,λατρείας,απόρριψης,λύτρωσης!!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ευαίσθητη, έντιμη, ονειροπόλα Αρήτη είναι η πρωταγωνίστρια σ' αυτό το μυθιστόρημα-τοιχογραφία μιας κοντινής μας μα και συγχρόνως τελεσίδικα χαμένης Ελλάδας. Φτάνει μωρό με τους πρόσφυγές απ' τη Μικρά Ασία, με ελάχιστα υλικά αγαθά αλλά πάμπλουτη ηθικά και πνευματικά. Παλεύει, συμβιβάζεται, φιλιώνει και ξαναχωρίζει με το άλλο της μισό, την αδερφή της. Ο χαμένος έρωτας, ο γάμος από συνοικέσιο κι ο πόθος να γιατρευτεί το τραύμα της καταγωγής είναι τελικά οι κλήροι που τις πέφτουν