ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ ΧΑΤΙΣΕ - ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΙΑΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΧΑΤΙΣΕ!!!'Ενα βιβλίο που με συγκίνησε και με ταξίδεψε σε μέρη όπου μέσα από τα βιβλία γνωρίσαμε.Και για να είμαι ειλικρινής είχα καιρό να διαβάσω ένα τόσο καλογραμμένο και όμορφο βιβλίο γεμάτο συναισθήματα.Συναρπαστική πλοκή που διαδραματίζεται σε Ανατολή και Δύση,μέρη μαγικά.Αναλυτικές περιγραφές που μπορεί σε ορισμένα σημεία να κουράζουν,αλλά είναι τόσο ονειρικές και με εικόνες που το προσπερνάς και απολαμβάνεις όλα αυτά σαν να είσαι παρών ή παρούσα.Άψογη γραφή και μάλιστα οι διάφοροι ιδιωματισμοί καθιστούν το ανάγνωσμα δυνατό,ζωντανό και άριστο.Εννοείται ότι έχει προηγηθεί έρευνα και η απόδοση τόσο εξαιρετική.Δυνατοί χαρακτήρες,γεγονότα που τρέχουν και απρόβλεπα σε συμπαρασύρουν σε αυτό το όμορφο ταξίδι παρέα με την Χατισέ και όλους τους υπόλοιπους ήρωες,αποκαλύπτοντας μυστικά που είχαν μείνει αναπάντητα ερωτήματα στην ΙΑΣΜΗ,αλλά συγχρόνως αφήνουν νέα που ελπίζω θα αποκαλυφθούν στην ΣΜΥΡΝΑ.Η σύνδεση πλοκής και ηρώων είναι τόσο όμορφα πλεγμένα και με μελετημένη σκέψη που το αποτέλεσμα της ιστορίας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.Τελειώνοντας την ανάγνωση το όμορφο ταξίδι του αναγνώστη δεν τελειώνει,αλλά αναπολεί τον χρόνο,τους ανθρώπους,τις πόλεις ΣΥΡΟ-ΣΜΥΡΝΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΧΙΟ,τις ιστορικές διαδρομές,τις αλήθειες,τα μυστικά και περιμένει επίσης με προσμονή το επόμενο μέσω του τρίτου βιβλίου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το τρένο από τη Σμύρνη, που χειμώνα του 1876 έβγαινε από την πρωινή ομίχλη, δεν έφερνε μόνο τον ξένο. Ξοπίσω του κουβαλούσε στροβιλίζοντας και το θαλασσινό αγέρι, που πολλά χρόνια πρωτύτερα, από τη μαγευτική πολιτεία των καναλιών είχε φερμένη την οικογένεια του Βενετσιάνου ζωγράφου Πάολο στη Σμύρνη των χρωμάτων και των αρωμάτων. 
Κουβαλούσε μέρες και νύχτες ενός μοιραίου έρωτα, πολλές αναμνήσεις, μεγάλα πάθη, μια δολοφονία… μαζί και έναν πίνακα με την ημίγυμνη Χατισέ, που όλους και όλα τα κοίταζε κρύβοντας επτασφράγιστα τα μυστικά της, άλαλη όπως ήτανε όχι μόνο στο κάδρο αλλά και στη ζωή της. 
Από τη Σύρο και το Κορδελιό, μέχρι τη Χίο και τα Αλάτσατα, κι από την Πέργαμο ως την Πόλη, πολλών ανθρώπων οι ζωές θα διαγράψουν την τροχιά τους γύρω από τη Χατισέ, ανυποψίαστα τόσο κοντά η μία με την άλλη∙ ο Στέφανος, η Μαριώ, ο Λιωνής. Ο Ζοζέφ και η Πηνελόπη. 
Ο Τζοβάνι, η Φραντσέσκα, η Αντζελίνα. Ο Χακάν και η Ακτσού. Και η Χατισέ, παντού… Ένα μυθιστόρημα που, μετά την ΙΑΣΜΗ, εξακολουθεί να ταξιδεύει τον αναγνώστη στη χαραυγή του 19ου αιώνα, σ’ εκείνα τα χρόνια τα παλιά, στα χρόνια της ομίχλης.