ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 Καλογραμμένο το συγκεκριμένο βιβλίο με έντονες περιγραφές και οι χαρακτήρες όμορφα δομημένοι και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αν και δεν είμαι φανατική αναγνώστρια πλέον της κυρίας Μαντά,αλλά αν πέσουν στα χέρια μου βιβλία της θα τα διαβάσω.Εξάλλου εκτός από τα κλασσικά λογοτεχνικά που διάβαζα από μικρή,σε μεγαλύτερη ηλικία ξεκίνησα με την ΘΕΑΝΩ το καλύτερο έργο της νομίζω.

Ευκολοδιάβαστο βιβλίο που πίσω από τις λέξεις κρύβονται διάφορα κοινωνικά μηνύματα και που δυστυχώς μέχρι και σήμερα μερικές καταστάσεις ακραίες εξακολουθούν να κινούνται ανάμεσά μας και το κακό είναι ότι κρύβονται καλά.Διαδραματίζεται βέβαια σε μια δύσκολη και κλειστή εποχή απ’όλες τις πλευρές,κοινωνικές και πολιτικές και όπου κυριαρχεί η Πατριαρχία.Ένας Πατέρας (τέρας)σκοτεινός τύπος,μισογύνης,αισχρός,καταδότης.Και βέβαια υπάρχει και η ενδοικογενειακή βία μια πληγή που υπήρχε και υπάρχει και δεν ξέρω εάν θα κλείσει κάποτε στον χρόνο.Τέτοιοι χαρακτήρες δυστυχώς δίνουν κακό  παράδειγμα και σε αδύναμα πρόσωπα,και ένα τέτοιο είναι ο Φώτης.Με την πάροδο των γεγονότων και κατά πόσο έχουν επηρεασθεί άτομα και καταστάσεις και ειδικά με την βάρβαρη μεταχείρηση που υπέστη η Φρειδερίκη (κόρη) στο κολαστήριο αναμορφωτήριο Θηλέων όπου επικρατούσαν άθλιες συνθήκες, το αφήνω να το ανακαλύψετε με το πέρας της ανάγνωσης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οδός Ισαύρων…

Εκεί αρχίζει τη ζωή της η Φρειδερίκη Ρένεση· κόρη του Βασίλη και της Λουίζας, αδελφή του Φώτη.

Οδός Ασκληπιού…

Στο παλιό αρχοντικό ζει ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του Βασίλη Ρένεση, πριν μάθει το αποτρόπαιο παρόν του.

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται· από την οδό Ισαύρων, που κρύβει τόση βία, κυλάει ανάμεσα στα στενά της Τρούμπας, γυρίζει πίσω στην Κατοχή και σταματάει στη Χούντα…

Στο κατώφλι του Αναμορφωτηρίου Θηλέων… Εκεί όπου έγινε το μεγάλο κακό… Τη χρονική στιγμή όπου άλλαξε το παρόν και το μέλλον. Πίσω από τους ψηλούς τοίχους του, μπήκαν τα θεμέλια για να πληρώσουν οι ένοχοι.

Μόνο που ο δρόμος είναι μακρύς, το αίμα ρέει και τα σημάδια πονούν…