ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ - ΓΙΩΤΑ ΓΟΥΒΕΛΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

 


Η πλοκή αναφέρεται στην πορεία δύο παράλληλων ζωών που αφορά δύο δίδυμα αδέλφια από την στιγμή που χωρίστηκαν ακούσια όταν ήταν σε πολύ μικρή ηλικία.

Διαφορετικοί χαρακτήρες ,η συμπεριφορά τους καθώς και ο εσωτερικός κόσμος τους.

 Είχαν βάθος και έβλεπες ολοκληρωμένες προσωπικότητες, διαφορετικές μεταξύ τους. Στα πρόσωπά τους αναγνώριζες κάποιες γνώριμες συμπεριφορές γνωστών σου, ειδικά μεγαλύτερων σε ηλικία. Σίγουρα οι κινήσεις τους ταίριαζαν με το προφίλ που τους είχε χτίσει και φυσικά την εποχή.

Ερωτεύτηκαν,πόνεσαν,έκαναν λάθη,μυστικά ,όλα αυτά ξετυλίγονται λίγο λίγο στο διάβα της ζωής τους που τους σημάδεψαν,μέχρι να συναντηθούν γύρω στα πενήντα τους.

Ο τρόπος γραφής και το ύφος είναι καλός και η ροή φεύγει γρήγορα.

Το βιβλίο βέβαια παρουσιάζει  διάφορες συμπεριφορές ανθρώπων οι οποίες του δημιουργούν ερωτήματα στον αναγνώστη. Παρόλο αυτά φροντίζει να εξηγήσει κατά έναν τρόπο

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Αγαμέμνονας Δωριάδης, ο επονομαζόμενος Αγάς, επωμίστηκε το βαρύγδουπο όνομα του σε ηλικία τριών χρονών, οπότε και υιοθετήθηκε από το άκληρο αλλά φιλόστοργο ζεύγος Δωριάδη... Πενήντα χρόνια μετά, ο Αγάς στεκόταν απέναντι στον Πάνο Τσιαφίδη, τον δίδυμο αδερφό τον, τον καθρέφτη του..." Οι πορείες των δύο αντρών βίοι παράλληλοι και ξένοι. Μοναδικό κοινό τους σημείο το ταλέντο τους στο σκίτσο. Ο Αγάς, ανίδεος για την καταγωγή του, θα ανδρωθεί στα σοκάκια της Κυψέλης. Τη ζωή του θα σηματοδοτήσουν ένοχα μυστικά, ένας γάμος συμβιβασμού αλλά και ένας μεγάλος έρωτας. Ο Πάνος θα ξανασμίξει με τη γυναίκα που τον γέννησε και δεν θα την αποχωριστεί ποτέ. Κοσμοπολίτης, γυναικάς, ανήσυχος, αναζητά ακατάπαυστα και ασυνείδητα τον άλλο του μισό εαυτό. Θεσσαλονίκη, Βουκουρέστι, Μαρούσι, Παρίσι, Νέα Υόρκη... μια ζωή διαρκώς σε κίνηση. Και οι δύο θα αγαπήσουν και θα αγαπηθούν, αλλά θα βιώσουν τόσο διαφορετικά τη μαγεία και την οδύνη του έρωτα. Ζωές παράλληλες, διαφορετικές, με μόνο συνδετικό κρίκο ένα σκίτσο..