ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΝΗΜΕΙΩΝ - INTERNATIONAL MONUMENTS FESTIVAL 2017

"Οι δρόμοι των μνημείων”, για φέτος θα είναι ένα τριήμερο πολιτιστικό/αθλητικό γεγονός 9,10&11 Ιούνη 2017.

Την 1η μέρα,9 Ιούνη, η παράσταση του ΚΘΒΕ "Ασκητική" του Καζαντζάκη, στην Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά.

Τη 2η μέρα, 10 Ιούνη, στο Γεντί Κουλέ"H Παρέα του Τσιτσάνη" και "η Λαϊκή ΣυνΩδεία , σε μια άλλη ξεχωριστή βραδιά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την 3η μέρα, 11 Ιούνη,ένας πραγματικός αγώνας δρόμου 6 χλμ. με το όνομα «Yedi kule conquest 2017», σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων μέσα από τα σοκάκια της Άνω Πόλης.

Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της πόλης και συγκεκριμένα: Το Φρούριο του Επταπυργίου,τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, τα Βυζαντινά Λουτρά, τον Άγιο Νικόλαο των Ορφανών, το Ισλαχανέ, οι Κήποι του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου),το Φρούριο του Επταπυργίου.

Η αθλητική και πολιτιστική γιορτή με επίκεντρο το Επταπύργιο Υedikule, θα δώσει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους, επισκέπτες και θεατές, να γνωρίσουν το Επταπύργιο, την Άνω πόλη και να ζήσουν όμορφες στιγμές προσπερνώντας μέσα από τα ιστορικά της σοκάκια και μνημεία, σε μια ιστορική αναδρομή αιώνων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από την πολιτιστική, αθλητική εκδήλωση η ανάδειξη της Άνω πόλης με τα ιστορικά της μνημεία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά ως τόπος τουριστικού προορισμού.


ΠΗΓΗ
VISIT THESSALONIKI