ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ - ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΧΝΑΡΙ

Τι να πούμε για την Αγκάθα Κρίστι!Εξπερ στο είδος της.Το απόλαυσα πραγματικά.Οι ανακρίσεις του Πουαρώ(του θρυλικού και ιδιοφυή ντετέκτιβ )που κλίθηκε να λύσει το μυστήριο,η προσοχή της κάθε λεπτομέρειας και που ο αναγνώστης δεν τις πιάνει.Ένας όμορφος χειρισμός της Κρίστι μεταξύ Πουαρώ και υπόπτων ξεκινώντας πρώτα με την προσέλευση - συζήτηση,μετά με την συμπεριφορά του Πουαρώ και τέλος τα συμπεράσματα του και όλα αυτά με εξαιρετικό χιούμορ και καταπληκτικούς διαλόγους.Νομίζω είναι καιρός να ξαναθυμηθώ και τα υπόλοιπα έργα της.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Ηρακλής Πουαρό, αφού εξιχνίασε μια υπόθεση στη Συρία, έλπιζε ν' απολαύσει τις διακοπές του στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ένα επείγον τηλεγράφημα, τον καλεί να επιστρέψει στην Αγγλία. Προς μεγάλη του ευχαρίστηση, θα επιβιβαστεί στο Οριάν Εξπρές παρέα με τον παλιό του φίλο, τον κύριο Μπουκ, που είναι διευθυντής της σιδηροδρομικής εταιρίας. Το ταξίδι, δυστυχώς, δεν προοιωνίζεται ευχάριστο.

Ο Πουαρό θα συναντήσει την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη στο σταθμό, καθώς όλα τα βαγόνια είναι γεμάτα. Έτσι αναγκάζεται να μοιραστεί μια καμπίνα με τον Έκτωρ Μακ Κουήν, γραμματέα ενός πλούσιου Αμερικανού επιχειρηματία, του Σάμιουελ Ράτσετ. Ο Πουαρό αρνείται να εργαστεί για λογαριασμό του Ράτσετ, απλά και μόνο επειδή δεν του αρέσει η φάτσα του. Δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη θ' ακολουθήσει όταν το τρένο ακινητοποιηθεί από τα χιόνια. Εκεί ο συνοδός του τρένου, ύστερα από επανειλημμένες απόπειρες, θα κατορθώσει να εισχωρήσει σ' ένα κλειστό διαμέρισμα της κλινάμαξας, όπου τον περιμένει υπομονετικά ένα πτώμα! 

Ο Πουαρό έχει δουλειά μπροστά του.