ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΟΙ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ - ΓΟΥΝΤ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗ


Ενα συναρπαστικό,κινηματογραφικό και εθνικιστικό μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει στην Αίγυπτο.Απ'ότι φαίνεται η συγγραφέας έχει ταξιδέψει,διεξάγοντας έρευνες καταφέρνοντας να συνδυάσει ήθη,εθνολογία,περιπέτεια.Όμορφο,συγκινητικό ανάγνωσμα ,αλλά που εμένα προσωπικά μου άφησε μια αίσθηση θυμού για την αντιμετώπιση της γυναίκας στην μουσουλμανική κοινότητα.Μια υποχρεωτική υποταγή της γυναίκας προς τον Θεό και προς τον ΑΝΔΡΑ!!!!!και πάντα με την θέληση του Αλλάχ.Χωρίς θέλω,χωρίς δικαιώματα,χωρίς τίποτα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αίγυπτος, 1945, στην αυλή του βασιλιά Φαρούκ, στο Κάιρο. Δυο γυναίκες σπάνιας ομορφιάς και επικίνδυνα έξυπνες, ζουν αιχμάλωτες σ' έναν κήπο της Εδέμ, απολαμβάνοντας φροντίδες και θαυμασμό σε έναν εξωτικό και παραδεισένιο κόσμο που, όμως, ουσιαστικά τις αρνείται και τις καταπιέζει. Αν και γνωρίζουν το ακριβό τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουν, ο αγώνας για την ελευθερία έχει ήδη αρχίσει... Οι διαφορετικοί δρόμοι που θα πάρουν, ακολουθώντας την περιπέτεια για την ολοκλήρωση, την αγάπη και τον έρωτα, θα τις οδηγήσουν σ' έναν άλλο κόσμο, γεμάτο θλίψη και μυστικά.