ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ - LUCINDA RILEY -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Μία σειρά βιβλίων που έχουν αναφορά,όσον αφορά τα ονόματα στις Πλειάδες,στον μύθο για τις 7 αδελφές του Ωρίωνα και που υπάρχει η ανάλογη αλληγορία στην πλοκή.
Ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο με ρομαντισμό,τρυφερότητα,γοητεία που η ιστορία διαδραματίζεται στην belle epoque του Ρίο.Καλογραμμένο,ευκολοδιάβαστο με όμορφες εικόνες,διδακτικό και με χαρακτήρες που καταλαμβάνουν την φαντασία της συγγραφέως.Η μεταφορά στο χρόνο ωραία δοσμένη και η σύνδεση των δύο ιστοριών παρελθόντος- παρόντος,δεξιοτεχνική.Καθοριστική η ιστορία του παρελθόντος με τα ήθη,τα έθιμα της εποχής,την ιστορία της Βραζιλίας αλλά και με μία ιστορία αγάπης εξωτική ταξιδεύοντας μαζί με τους ζωντανούς ήρωες σ'ένα απολαυστικό ταξίδι ανάμεσα σε Παρίσι και Ρίο.Και στο παρόν διαδραματίζεται ένα προσωπικό ταξίδι της ηρωίδας ώστε να γνωρίσει την αρχή και την πραγματικότητα της υπόστασης  της.
Συμπέρασμα!!Τελικά η αληθινή αγάπη υπάρχει ακόμη και όταν τα διάφορα γεγονότα βαδίζουν στο ότι δεν θα αντέξει?

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Μαία Ντ’ Απλειάζ και οι πέντε αδελφές της συγκεντρώνονται στο πατρικό τους σπίτι, την Ατλαντίδα –ένα πανέμορφο, απομονωμένο κάστρο στις όχθες της λίμνης της Γενεύης– όταν μαθαίνουν ότι ο λατρευτός πατέρας τους, ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος που εκείνες αποκαλούν Πα Σαλτ, έχει πεθάνει.