ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Βιβλίο που μιλά για την τρέλα,τον πόνο,την απώλεια και που σίγουρα δεν έχει να κάνει με αισιοδοξία.Αδύναμοι χαρακτήρες οι πρωταγωνιστές που βιώνουν την δυστυχία και που δεν μπόρεσαν ν'απελευθερωθούν από τον πόνο τους και να συνεχίσουν την ζωή τους.Δικαίως ,αδίκως ο καθένας μας ας αναρωτηθεί και πως μπορεί να το διαχειρισθεί.Ο αναγνώστης νιώθει φόρτιση συναισθημάτων και εαν δεν είσθε σε καλή ψυχολογική διάθεση μην το ξεκινήσετε,γιατί θα νιώθετε συνεχώς ένα πλάκωμα.Αφήστε το για κάποια άλλη στιγμή.Από άποψης εμβάθυνσης και ψυχογραφίας επιτυχημένο το πόνημά του με μια γραφή άμεση,καθημερινή και χιουμοριστική κυνικότητα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Νόρα κι ο Χάρης ζούνε τις τελευταίες μέρες του γάμου τους, διαλυμένου απ’ τον χαμό του εξάχρονου γιου τους Άγγελου. Ώσπου ένα βράδυ ο Άγγελος έρχεται σ’ ένα μοιρασμένο όνειρο, και τους υπόσχεται πως αν επιστρέψουν στον τόπο της στερνής τους παραθέρισης και προβούν στην υπέρτατη θυσία, θα επιστρέψει κοντά τους. Μόνο που όταν βρίσκονται και πάλι στο απομονωμένο εξοχικό της Χαλκιδικής, ο Χάρης και η Νόρα διαπιστώνουν ότι το φράγμα ανάμεσα σε φύση και υπερφυσικό έχει καταρρεύσει, ότι το όνειρο απέχει μια ανάσα απ’ τον εφιάλτη, κι ότι το παρελθόν συνεχίζει να ζει, παντοδύναμο.