ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΙΜΑΡΕΤ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ένα αξιολογότατο ιστορικό βιβλίο από έναν εξίσου αξιόλογο συγγραφέα. ΙΜΑΡΕΤ :Χώρος φιλοξενίας του Θεού(που αν το δεχτούμε όλοι μας,θα έχουμε την αίσθηση της ομορφιάς και της γαλήνης σε αυτήν την ζωή).Η παράλληλη αφήγηση με την ζωή των ηρώων δεν θα μπορούσε να είναι πιο παραστατική.Εξαιρετική ιστορία γεμάτη πλοκή,συναισθήματα,ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία, (που πολλοί δεν γνωρίζουμε) ατμόσφαιρα εποχής με αληθοφανείς χαρακτήρες.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ.Καλπούζο για την αξιέπαινη έρευνά του και την γραφή του συγκεκριμένου βιβλίου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Άρτα 1854. Τουρκοκρατία. Δύο αγόρια γεννιούνται την ίδια νύχτα. Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος που η μοίρα τους κάνει ομογάλακτους. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή τους με φόντο την άγνωστη ιστορία της περιοχής. Ο Γιάννης Καλπούζος αναπαριστάνει με μοναδικό τρόπο μια ολόκληρη εποχή. Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, ο παππούς Ισμαήλ, η "μικρή" ακόμη Ελλάδα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο φανατικός Ντογάν, οι συγκρούσεις, οι επαναστάσεις, η συνύπαρξη, οι Απόκριες, το Ραμαζάνι, τα πρόσωπα και οι συνήθειες των κατοίκων των τριών φυλών, λαθρέμποροι, κολίγοι, τσιφλικάδες, ο πλούτος μαζί με την εξαθλίωση. Όλοι έχουν θέση στο ιμαρέτ του Θεού.