ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΒΚΡΑΦΤ - ΜΑΤ ΡΑΦ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ


 Ένα μυθιστόρημα καθαρά φαντασίας, με μάγους, αιρέσεις μυστικά ημερολόγια και ανεκδιήγητες πράξεις. 

Οι λάτρεις του είδους θα το διαβάσουν με προσοχή και θα ακολουθήσουν τους ήρωές του στην περιπέτειά τους.

Η ιστορία του, εκτός από μάγους και δυνάμεις του κακού, θίγει με πολύ εύστοχο τρόπο τις φυλετικές διακρίσεις  στην Αμερική την περίοδο των σκλάβων και της απάνθρωπης εκμετάλευσης και μεταχείρησης τους με την στέρηση της ελευθερίας τους.

Ιδιαίτερο σημείο είναι μία σοκαριστική φόρμα που εχουν συντάξει οι Λευκοί και αναφέρεται σε ποιά σημεία της πολιτείας μόνο  δικαιούνται να κατοικήσουν οι Νέγροι  δηλαδή τα γκέτο , ή να ανοίξουν τα καταστήματά τους και που απαγορεύεται αυστηρά και μόνο να περιδιαβαίνουν.

Τελετουργίες, μίση, συμπλοκές και άγριο ανθρωποκυνηγητό ,όπου ο ρατσισμός είναι ιδιαιτέρως εμφανής ακόμα και σήμερα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σικάγο, 1954. Όταν εξαφανίζεται ο πατέρας του, ο 22χρονος νέγρος βετεράνος του στρατού Άττικους Τάρνερ αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Αγγλία, συνοδευόμενος από τον θείο του, Τζορτζ, και την παιδική του φίλη Λετίσια, προκειμένου να τον βρουν. Στο ταξίδι τους προς το υποστατικό του Σάμιουελ Μπρεθγουάιτ (όπου κάποτε δούλευε ως σκλάβα η προγιαγιά του Άττικους και όπου τώρα φαίνεται να βρίσκεται ο πατέρας του), θα συναντήσουν τόσο τους εγκόσμιους κινδύνους της λευκής Αμερικής, όσο και τους υπερκόσμιους κινδύνους που μοιάζουν να είναι βγαλμένοι από τα μυθιστορήματα του Λάβκραφτ.

Ένα μυθιστόρημα τρόμου και σκοτεινής φαντασίας, το οποίο επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδέσμους ανάμεσα στη λογοτεχνία τρόμου του X. Λάβκραφτ και στον τρόμο του φυλετικού διαχωρισμού που βίωναν οι μαύροι της Αμερικής την εποχή της ρατσιστικής νομοθεσίας που έμεινε γνωστή ως "Νομοθεσία Τζιμ Κρόου"