ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΑΦΑΝΗ ΨΥΧΗ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 


ΔΙΑΦΑΝΗ ΨΥΧΗ

Το παρελθόν καθορίζει το παρόν και επηρεάζει το μέλλον.

Οι επιλογές που κάνουμε μας ακολουθούν έως το τέλος της ζωής μας.

Δύσκολα να αλλάξεις τα μελλούμενα καθώς αντανακλούν και στους γύρω μας.

Η καραντίνα μας έκανε να σκεφτούμε  πράγματα και αντιδράσεις μας στον χρόνο με τους οικείους μας με τους φίλους μας.

Αναζητήσαμε χαμένα όνειρα, αναζητήσαμε τα λάθη μας και προσπαθήσαμε να τα δούμε αλλιώς. Τι θα γινόταν εάν τα κάναμε όλα διαφορετικά?

Μπορεί κανείς να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση?

Ο Αλέξανδρος πάντως δεν τα κατάφερε. Περιμένει εναγωνίως να του απαντήσει κάποιος στις πάμπολλες κλήσεις που έχει κάνει,να μιλήσει με έναν δικό του άνθρωπο, να τον παρηγορήσει ,να του δώσει ελπίδες για την συνέχεια της ζωής του. Δεν υπάρχει όμως κανείς, τον αποφεύγουν όλοι καθώς είναι δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα συμπεριφορά του.

Δεν ήταν ποτέ κοντά σε κανέναν, δεν ήταν ειλικρινής, ήταν σκληρός και αδυσώπητος με τους φίλους , με την οικογένειά του. Έτσι στο τελευταίο σκαλοπάτι της ζωής του, του γύρισαν την πλάτη δεν θέλουν καν να τον ακούσουν να τους μιλά. Δεν αποζητούν ούτε την συγνώμη του. Το βιβλίο αναφέρεται σε έναν πετυχημένο συγγραφέα με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Η άσχημη συμπεριφορά του όμως, ο εγωισμός και η αρνητική εντύπωση που προκαλούσε σε όσους τον προσέγγιζαν, έφερε αυτό το αποτέλεσμα, τις ατέλειωτες αναπάντητες κλήσεις. Τον αποκλεισμό του από όλες τις συναναστροφές του, την μοναξιά του.

Η κ. Κορινθίου γράφει ένα μυθιστόρημα αληθοφανές, γιατί και η ίδια η ζωή λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ίσως και εμείς οι ίδιοι κάνουμε τα ίδια λάθη , όταν βρισκόμαστε στο Ναδίρ.

Η συγγραφέας έχει το ταλέντο να εντρυφήσει στις ψυχές των ανθρώπων και να βγάλει από μέσα τους  τα πάθη, τις αμαρτίες τους την ξεχωριστή για τον καθένα χροιά της ύπαρξής τους.

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό και ζώντας με τον Αλέξανδρο τις αγωνίες του, προβληματιζόμαστε για τις έως τώρα επιλογές μας και αναρωτιόμαστε εάν μπορούμε πλέον να αλλάξουμε την ζωή μας και να γίνουμε αγνότεροι άνθρωποι.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Ο Αλέξανδρος, διάσημος συγγραφέας, βιώνει την καραντίνα μιας απρόσμενης πανδημίας εντελώς διαφορετικά. Ένα σκάνδαλο που ξεσπά με αφορμή το νέο του βιβλίο, θα τον φέρει αντιμέτωπο με ό,τι είχε κλείσει σε... καραντίνα στην ψυχή του χρόνια τώρα.
Πόσο νόμιμο είναι να κλέβεις ζωές και να τις βαφτίζεις τέχνη;
Πόσο εγκληματικό είναι να βιάζονται ψυχές, σώματα και συνειδήσεις στον βωμό του χρήματος;
Τι κοινό έχουν μια σύζυγος, μια ερωμένη, μια κόρη, μια μάνα, μια αδελφή και μια πόρνη;
Τι συμβολίζει ένα XL, μπουφάν, αν φοριέται χειμώνα καλοκαίρι από ένα κορίτσι στο μετρό και τι ένα μαύρο αυστηρό ταγιέρ που θα φορεθεί Αύγουστο μήνα σε μια εκκλησία;
Και τελικά ποια είναι η τιμωρία ΑΝ τολμήσεις να θυμηθείς έναν λεκέ από παγωτό φράουλα σε ένα λευκό μακό παιδικό μπλουζάκι; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)