ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΣΕ ΕΙΔΑ - CLARE MACKINTOSH -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ισχυρό,ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου με φανταστική μυθοπλασία όπου όμως υπάρχει η αλήθεια.Η ιστορία που μας επικυρώνει ότι ζούμε μέσω παρακολουθήσεων είτε από κάμερα είτε με άλλα μέσα όπου μας αναπροσαρμόζουν.Η ανάγνωση θέλει την πρέπουσα προσοχή ώστε ο αναγνώστης να μπει στο κλίμα της πλοκής.Μια ενδιαφέρουσα υπόθεση που έχει αγωνία και ανατροπές  με ποικίλες προσωπικότητες χαρακτήρων και με τον κίνδυνο να είναι πάντα κάπου γύρω.Η συγγραφέας έχει καταφέρει να αποδώσει με ένταση τη πλοκή και να αναπτύξει τους χαρακτήρες εξαιρετικά.Ξεχώρησα την ηρωίδα  Κέλλυ με πολύμορφο χαρακτήρα,αφωσιωμένη αστυνομικός,συναισθηματικά ταραγμένη όμως και μ’ένα περίτεχνο  παρελθόν η οποία παλεύει με τους δικούς της δαίμονες.Από την άλλη είναι η Ζόε μία χαμηλών τόνων γυναίκα,η οποία δεν έχει αυτογνωσία ,επιδιώκει το σταθερό και με πολλές εσωτερικές σκέψεις (όπου κυλά και η αφήγηση)που δεν τις εξωτερικεύει (εννοείται ότι κρατάμε και μέσα μας)με αποτέλεσμα να είναι υποτονική και ανασφαλής.Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τα μικρά κεφάλαια με πλάγιους χαρακτήρες όπου γίνεται η αφήγηση ενός μυστηρίου προσώπου.Μου άρεσαν και τα δύο βιβλία που έχω διαβάσει της συγγραφέως 1.Σ’ΑΦΗΣΑ 2.ΣΕ ΕΙΔΑ.Σειρά έχει τώρα το ΞΕΧΑΣΕ ΜΕ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Όταν η Ζόι Γουόκερ βλέπει τη φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας, αποφασίζει να μάθει γιατί βρέθηκε εκεί. Δεν υπάρχει εξήγηση: μόνο μια θολή εικόνα, ένα σάιτ κι ένα τηλέφωνο.

ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΑΣ.
Αναφέρει το θέμα στην οικογένειά της, αλλά όλοι είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται απλώς για κάποια που της μοιάζει. Την επόμενη μέρα όμως στην ίδια αγγελία εμφανίζεται η φωτογραφία μιας άλλης γυναίκας και τη μεθεπόμενη μιας άλλης.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ…
Να πρόκειται για λάθος; Για σύμπτωση; Ή μήπως κάποιος παρακολουθεί κάθε τους κίνηση;