ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

ΚΟΡΕΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΦΗΚΑΣ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ


 Μια φορά και ένα καιρό.

Οποιαδήποτε Ελληνική μυθολογία είναι διαχρονική.Έτσι και μέσα από τα μάτια και την ψυχή του συγγραφέα κ.Σφήκα,εξαιρετικά καταρτισμένου για τον πολιτισμό της Ελλάδας και την Ιστορία της,προσφέρει στον αναγνώστη τρία νοσταλγικά παραμύθια που νομίζω εντάσσονται στα λαογραφικά και που ξεχωρίζουν για μικρούς και μεγάλους.Από την ανάγνωση του ανακαλύπτεις την πλούσια φαντασία του αλλά και την λατρεία του για το είδος.Αναδεικνύει τις ομορφιές της χώρας μας όχι μόνο από τα γραπτά του ,αλλά και από διάφορα ενημερωτικά μέσα και φυσικά για ζώσης με μια εξαιρετική αφήγηση και ροή των γεγονότων.

Εποικοδομητικά παραμύθια για όλους μας. Αναπολήσεις όπου ο αναγνώστης αφήνεται στους τόπους του κάθε παραμυθιού και παρακολουθεί τους ήρωες.Συμβολισμοί κατανοητοί και ελπιδοφόρα μηνύματα μπορούν να αναπηδήσουν.

Συγχαρητήρια κύριε Σφήκα και περιμένουμε και άλλα γραπτά σας.