ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - ΜΙΛΑΝ ΚΟΥΝΤΕΡΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑ

 


Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα από τον πολυγραφότατο Κούντερα.Θίγονται εύστοχα  ζητήματα ανθρώπινες σχέσεις,έρωτας,φιλία κ.α.Εμβάθυνση στην ψυχολογία των ηρώων και όχι μόνο.Έχει να κάνει μ'ένα ζευγάρι όπου ο συγγραφέας υφαίνει την συνύπαρξη των δύο εραστών με αναδρομές,αναμνήσεις.Μέσα από διάφορες διαδικασίες το ζευγάρι αποξενώνεται  μεταξύ τους.Γίνεται ανάλυση της σχέσης τους από διάφορες αντιφάσεις και συγκρούσεις τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.Ο συγγραφέας φωτίζει σκοτεινές και κρυφές σκέψεις και ακροβατεί μεταξύ πραγματικών και φανταστικών γεγονότων.Όχι πολύ εύκολο βιβλίο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δύο πρόσωπα που αναζητούν το ένα την ταυτότητα του άλλου, έπειτα απο πολύχρονη ωστόσο συμβίωση. Που αναζητούν όμως και το καθένα τη δική του ταυτότητα, μέσα απο τη σχέση με τον άλλο, και μέσα απο ένα στρατήγημα που δοκιμάζει την αγάπη τους, για να την αποκαταστήσει στο τέλος. Μιά διαδρομή απο την πραγματικότητα στην επικράτεια του ονείρου: οι ήρωες και μαζί τους ο αναγνώστης περνούν τα αόρατα σύνορα απο την πραγματική ζωή στη φανταστική, παρασυρμένοι απο πρόσωπα, μοτίβα, χρώματα, τα οποία επανέρχονται απο τον ένα κόσμο στον άλλο, υπονομεύοντας την πραγματικότητα και οδηγώντας ανεπαίσθητα σ έναν εφιάλτη που θα τον καταλύσει ο έρωτας.