ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ - ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΑΚΝΙΛ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 


Η συγγραφέας μας δίνει ένα προσεγμένο ανάγνωσμα,με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και μαγικές εικόνες από την ομιχλώδη,σκοτεινή ατμόσφαιρα στο Λονδίνο του 1850.

Οι αντιθέσεις είναι εμφανείς,καθώς από τις αριστοκρατικές και φωτεινές γειτονιές,περνάμε στην άλλη πλευρά της πόλης με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηρώων.

Πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στην τέχνη και στους καλλιτέχνες της εποχής εκείνης.

Αρκετά στοιχεία του βιβλίου ,όπως οι ζωγράφοι που ψάχνουν να βρουν ταριχευμένα ζώα, ακόμα και διάφορα αντικείμενα από τα μουσεία,τα οποία τα χρησιμοποιούν για τους πίνακές τους τα είχα δει σε μία σειρά για την ζωή του Πικάσο και μου έκαναν μεγάλη εντύπωση.

Μπήκα και εγώ στην ατμόσφαιρα του βιβλίου και έζησα με τους ήρωές του,όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, ακολουθώντας τους σε όλες τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές τους!

Η Άιρις η γοητευτική κοπέλα από  συντηρητική οικογένεια είναι ένα ανήσυχο και αντιδραστικό άτομο με τα δικά της όνειρα που θέλει να τα πραγραμματοποιήσει. Η  Ρόουζ πληγωμένη από την ζωή κλείνετε στον εαυτό της και κατηγορεί την αδελφή της για τις δυστυχίες της.

Θριλερικός χαρακτήρας ο Σίλας που έχει εμφανώς αρκετές εμμονές και σκοτάδια, καθότι η πορεία της ζωής του και οι θλιβερές αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας,τον κατατάσουν σε ένα μοναχικό,ιδιόρυθμο και τρομακτικό άτομο.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε την απαγωγή της Άιρις και τον εγκλεισμό της καθώς αναρωτιόμαστε πως θα εξελιχτεί η υπόθεση και ζούμε τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να ελευθερωθεί.

Αγαπημένος ο Άλμπυ ο νεαρός που σαν γραφικός ήρωας του Ντίκενς κινείται ανάμεσα στο φως και στα βρώμικα,σκοτεινά σοκάκια της πόλης, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να προστατέψει όσους αγαπάει.

Εν κατακλείδι το βιβλίο είναι εξαιρετικό και η συγγραφέας με συγκλονιστικό τρόπο και με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες κατάφερε να μπει στο πνεύμα και στην ατμόσφαιρα της εποχής.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η τέχνη ήταν η ζωή της. Η δική του τέχνη ήταν ο θάνατος...

Ένα εκρηκτικό ντεμπούτο στην παράδοση του παγκόσμιου bestseller ΤΟ ΑΡΩΜΑ!

Λονδίνο, 1850. Η πόλη ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Έκθεση, και τα πλήθη συρρέουν στο Χάιντ Παρκ για να παρακολουθήσουν την ανέγερση του εντυπωσιακού κτιρίου που θα τη φιλοξενήσει. Ανάμεσά τους, η όμορφη, γεμάτη όνειρα Άιρις, και ο Σίλας, ο παράξενος, μονήρης συλλέκτης. Για την Άιρις, η συνάντησή τους είναι μια ασήμαντη στιγμή που ξεχνά αμέσως. Για τον Σίλας, ένα γεγονός που του αλλάζει τη ζωή.

Ο Σίλας δεν είναι ο μόνος που προσέχει την ομορφιά της Άιρις. Ο Λούις Φροστ, ένας νεαρός ζωγράφος από τον κύκλο του Προραφαηλιτών, της ζητά να ποζάρει για έναν πίνακά του. Εκείνη δέχεται με έναν όρο: να τη μάθει να ζωγραφίζει. Και ένας καινούργιος κόσμος γεμάτος υποσχέσεις ανοίγεται μπροστά της…

Όμως ο Σίλας καιροφυλακτεί. Η σκέψη της Άιρις τον στοιχειώνει από τη μέρα που συναντήθηκαν και το πάθος του γίνεται ολοένα και πιο σκοτεινό.

Η συναρπαστική, αγωνιώδης ιστορία μιας γυναίκας που διεκδικεί την ελευθερία και το δικαίωμα στη δημιουργία ενάντια στις κοινωνικές προκαταλήψεις, κι ενός άντρα που με την αρρωστημένη εμμονή του απειλεί να την καταστρέψει για πάντα.

.