ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑ - ΙΩΑΝΝΑ ΝΟΤΑΡΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέας που διάβασα και είναι σαφώς καλύτερο,πάντα κατ'εμέ, από΄το Ψηλά στα Χέρια Σ'αγαπώ..Είναι ένα κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα με αρκετά μηνύματα που ήθελε να περάσει η συγγραφέας και κυρίως της πραγματικής και σταθερής φιλίας αλλά και της γενναιόδωρης αγάπης μέσα από μία πλοκή που είναι κάπως ενδιαφέρουσα.Καλογραμμένο με ζωντανή αφήγηση με στοιχεία ρεαλισμού και χαρακτήρες που τους απέδωσε σωστά δομημένους.Αναπολήσεις της κεντρικής ηρωίδας θέλοντας να τις αποτυπώσει σε στυλ ημερολογίου,αφηγείται την προσωπική της ζωή,εναλλάσοντας παρελθόν και παρόν,ξεκινώντας από την εφηβεία της γύρω στην δεκαετία του 60 μέχρι την μέση ηλικία των 65 ετών.Πολλά συναισθήματα την διακατέχουν όντας φιλελεύθερη για την εποχή και μαθημένη να πολεμά για διάφορες ιδέες Αγάπη,προδοσία,επιμονή,αναποφασιστηκότητα,φιλία,πόνος,οργή,μίσος,εκδίκηση,συγχώρεση.Και ο αναγνώστης άλλα τα αισθάνεται και άλλα δεν τον αγγίζουν.Σίγουρα οι διάφορες επιλογές σωστές ή λάθος δεν μπορεί να συμπίπτουν με τον καθένα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η εξηνταπεντάχρονη ψυχίατρος Νικολέτα Δαβρή αναπολεί τη ζωή της... Το ταξίδι της στο παρελθόν ξεκινάει τη δεκαετία του '60, όταν σε ηλικία δεκαεπτά ετών ζει τον πρώτο της έρωτα με τον Σταύρο Σιδέρη, γιο πλούσιας οικογένειας, στη διάρκεια των διακοπών της στη Λευκάδα.
Τι θα συμβεί όταν κάμποσα χρόνια μετά μια απρόσμενη εγκυμοσύνη θα συγκλονίσει τη σχέση τους λίγο πριν από την απόκτηση του πολυπόθητου πτυχίου της; Ο έρωτάς τους θα πρέπει να μετρήσει τις αντοχές του.
Πως θα αντιδράσει ο αμείλικτος Ιάσονας Σιδέρης, πατέρας του Σταύρου, στον γάμο του γιου του με μια κοπέλα κατώτερης κοινωνικής τάξης; Που θα οδηγηθεί η Νικολέτα; Πως θα θωρακίσει συναισθηματικά την ψυχή της;
Στα τέλη της δεκαετίας του '70 μια μοιραία συνάντηση θα ταράξει ξανά τη ζωή της Νικολέτας. Ποια είναι η μυστηριώδης Εύα; Πόσα πρόσωπα μπορεί να έχει η εκδίκηση;
Ένα μυθιστόρημα για το μίσος, τη συγχώρεση, τη λυτρωτική δύναμη της αγάπης και την απενοχοποίηση της γυναίκας.