ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΚΗΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΣ - ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΒΑΛΛΑΣ


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ-ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ένα θέμα κάθε άλλο παρά εμπορικό όπως και καθετί που σχετίζεται με τον θάνατο.Όμως χάρη στην λογοτεχνική γραφή το θέμα αποκτά μία άλλη διάσταση όταν η συγγραφέας τέμνει με αριστοτεχνικό τρόπο τις ιστορίες των πρωταγωνιστών.Θλιβερό βιβλίο,αλλά εξαιρετικό με έξοχες περιγραφές και πλούσια η λυρική μουσική του λόγου.Η ζωή της Φραγκώς και της οικογένειάς της που θέλει η κατάρα ή το πεπρωμένο τους,τους στοιχειώνει ο θάνατος με διαφορετικούς τρόπους και αναζητώντας απεγνωσμένα απαντήσεις έχοντας ανάγκη παρηγοριάς μέσα από την απώλεια που τους αγγίζει ο θάνατος.Αίσθηση προκαλεί το "καταφύγιο" που βρίσκει ο καθένας από τέτοια "τραυματική εμπειρία" όπως της Ισιδώρας και συγκεκριμένα από τον Μεγάλο έρωτα που σημάδεψε βαθιά την ζωή της.Και φυσικά το συναίσθημα της ενοχής ανύπαρκτο εκ μέρους της Ευτέρπης.Μη το προσπεράσετε,διαβάστε το

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1881... Άνοιξη... Η Χίος βυθισμένη στη γλυκιά μακάρια γαλήνη της, ταράζεται συθέμελα -ισοπεδώνεται- από τον καταστροφικό φονικό σεισμό. Τούτος ο ανείπωτος "χαλασμός", έτσι έμεινε στην ιστορία, εκτός από ερείπια, κονιορτό και θάνατο, στιγμάτισε ανεξίτηλα το ριζικό των ηρώων μας, την οικογένεια του Ηλία και της Φραγκώς.
Όλα είναι εδώ: Αγωνία, ελπίδα, απαντοχή, καρτερία, αυταπάτη, ζήλια, φθόνος, μίσος, αγάπη, έρωτας, απόγνωση, γέννηση, θάνατος.
Όλα είναι εδώ: Όλα όσα υφαίνουν το θαύμα μα και την τραγωδία της ύπαρξης...