ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Δωρεάν ξεναγήσεις: Τα μονοπάτια της μνήμης - Τα μονοπάτια του σήμερα

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος υποδέχεται το 2017 με μία σειρά δωρεάν ξεναγήσεων στη Θεσσαλονίκη, η οποία αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις και τόπους της Βορείου Ελλάδος.
 
Θέλοντας να δώσουμε έμφαση στο παρελθόν της πόλης μας, αλλά και να τονίσουμε τη σύνδεσή του με το παρόν, ακολουθούμε από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο, και κάθε Κυριακή, τα "Μονοπάτια της Μνήμης" και τα "Μονοπάτια του Σήμερα".
 
Ξεκινάμε την Κυριακή 15/1 γνωρίζοντας το οθωμανικό παρελθόν της πόλης. "Οθωμανική Θεσσαλονίκη, Μιναρέδες και Τουρμπέδες" . Τουρμπέ Μουσά Μπαμπά, Διοικητήριο, Αλατζά Ιμαρέτ, Μπεζεστένι, Γιαχουντί χαμάμ και άλλα...
Συνάντηση 10:45 στην πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη. 
Δηλώσεις συμμετοχής στην κα Φωτεινή Λυκισά, τηλ. 6944 411 994, έως την Παρασκευή 13/01.
 
Συνεχίζουμε την Κυριακή, 22/1, 10:45 στην Α' προβλήτα στο λιμάνι, με μία περιήγηση στο παλιό εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης. "Λαδάδικα - Βαλαωρίτου...αλλιώς". Η ιστορία της μετάπλασης μίας γειτονιάς μέσα από τα κτήριά της. 
Δηλώσεις συμμετοχής στην κα Τζούλη Καββαδά, τηλ. 6944 602 506, έως την Παρασκευή 20/01.
 
Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και εξερευνούμε το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν.
 Κυριακή 29/01, "Η Θεσσαλονίκη των Μοναστηριών και Βυζαντινών ναών". Περπατάμε απο τα τείχη της Άνω Πόλης και επισκεπτόμαστε τους ναούς-ορόσημα της βυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονίκης. Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Άγιος Νικόλαος Ορφανός και Βυζαντινό Λουτρό, πλ. Κουλέ Καφέ.
Συνάντηση στον Πύργο Τριγωνίου στα Κάστρα στις 10. 00. Δηλώσεις συμμετοχής στην κα Φωτεινή Λυκισά, τηλ. 6944 411 994, έως την Παρασκευή 27/01.
 
Και έπεται συνέχεια....