ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ - ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Όμορφο και τρυφερό μυθιστόρημα.Η ζωή δύο διαφορετικών οικογενειών μιας πλούσιας και μιας φτωχής μας ταξιδεύει στον χρόνο σαν παραμύθι και κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.Ενοχές,προκαταλήψεις,επαναστάσεις,ψεύτικες εικόνες,μυστικά μερικά από τα χαρακτηριστικά της ιστορίας.Δυστυχισμένη ζωή που μετά από αγώνες και επιμονή καταλήγει να είναι μια ευτυχισμένη.Συνείδηση και εγωισμός από την άλλη που δεν σε αφήνουν ελεύθερο να ευτυχήσεις.Αγώνας για την επιβίωση και την διεκδίκηση της ζωής.Όλα αυτά ο συγγραφέας τα έχει καταφέρει να μας τα μεταφέρει με μια καταπληκτική και δομημένη γραφή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σπάρτη, περίοδος Κατοχής. Μέσα στη δίνη των γεγονότων, δύο οικογένειες από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις θα ζήσουν μια ολέθρια σύγκρουση: ο πλούτος και η φτώχεια· η δύναμη και η εξαθλίωση· η αναλγησία και η αξιοπρέπεια. Παιχνίδι εξουσίας, ερωτικών διεκδικήσεων και άνομων συμφερόντων, ανθρώπινες ζωές κουβάρι στα δίχτυα της μοίρας και της Ιστορίας. Ήρωες χαμένοι στα γρανάζια του δικού τους κόσμου. Όμως, η ζωή επιβάλλει τους δικούς της νόμους. Αρέσκεται σε ανατροπές, σε απρόβλεπτες εξελίξεις. Αρκεί ένα μοιραίο γύρισμα της τύχης για να γίνουν οι ισχυροί αδύναμοι και οι αδύναμοι ισχυροί. Και τότε κανείς δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι πραγματικοί κληρονόμοι της ευτυχίας.