ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΜΑΡΚΟΥΣ ΖΟΥΣΑΚ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 Η Κλέφτρα των βιβλίων με καθήλωσε από την αρχή μέχρι το τέλος. Μου έβγαλε πάμπολλά συναισθήματα καθώς εξελισόταν η ιστορία. Πολλές φορές θύμωσα και ένοιωσα αηδία για τον φονιά τον Χίτλερ. Δοσμένη η ιστορία από μιά άλλη πλευρά των ίδιων Γερμανών που και οι ίδιοι αν δεν δεχόταν αυτά που έλεγε το κόμα είχαν άσχημη αντιμετώπιση. Για ποιόν από όλους τους πρωταγωνιστές να μιλήσω δεν ξέρω. Είναι τόσοι πολλοί και τόσο αξιόλογοι που πραγματικά είναι ήρωες. Φυσικά η μικρή Λίζελ ,η κλέφτρα των βιβλίων ,ο Ρούντυ ο αγαπημένος της,ο πατέρας, η μητέρα,η γυναίκα του δημάρχου και ο Μαξ όλοι κινηματογραφικοί ήρωες μα πάνω από όλους ο ίδιος ο Χάρος με την τόσο συγκινητική αφήγηση. Εξαιρετικό το ονομάζω με μία λέξη. Ίσως θα μπορούσε να γίνει και δεύτερο βιβλίο καθώς θα θέλαμε να μάθουμε πως έζησε η Λίζελ μέχρι να την συναντήσει ο Θάνατος!!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τι θα γινόταν αν έπρεπε να κρύψεις κάτι για να το σώσεις;

Όταν η νεαρή Λίζελ φτάνει στο σπίτι των θετών γονιών της, έχοντας χάσει την οικογένειά της, το μόνο που κρατάει στα χέρια της είναι το κλεμμένο εγχειρίδιο ενός νεκροθάφτη, το οποίο δεν μπορεί καν να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση. Αυτή θα είναι και η αρχή της καριέρας της ως… κλέφτρας. Η Λίζελ θα αρχίσει να κλέβει βιβλία - βιβλία που πετάνε οι ναζί στη φωτιά για να τα κάψουν, βιβλία από τη βιβλιοθήκη του δημάρχου, βιβλία που τη συντροφεύουν στις περιπέτειές της παρέα με το φίλο της, Ρούντι, στους δρόμους της πόλης, βιβλία που θα γεμίσουν τις ώρες του άλλου φίλου της, του κυνηγημένου Μαξ. Κι ενώ οι βόμβες των Συμμάχων πέφτουν συνεχώς και οι σειρήνες ουρλιάζουν, η Λίζελ μοιράζεται τα βιβλία της με τους γείτονές της στα καταφύγια και βρίσκει σ' αυτά παρηγοριά. Μέχρι που κάποια μέρα η σειρήνα θα αργήσει να σφυρίξει…

Μια αξέχαστη ιστορία για τη δύναμη της ανθρωπιάς, τις ανατροπές της ζωής, αλλά και για την αστείρευτη γοητεία των βιβλίων!