ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Η ΚΟΡΗ ΤΩΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ - LUSINDA RILEY -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ


 Έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα τρία βιβλία της σειράς ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ,ομολογώ ότι το συγκεκριμένο μου άρεσε περισσότερο,αν και δεν το περίμενα λόγω της ΚΕ.ΚΕ.Ένα ακόμη ταξίδι αναζήτησης για την προέλευση της οικογενείας της,ψάχνοντας τις ρίζες της και ένα εντυπωσιακό ταξίδι στην Αυστραλία και βέβαια οι εναλλασσόμενες εποχές 1906 και 2007 περίπου. Επίσης ένα όμορφο ταξίδι στην τέχνη και την κληρονομιά των αυτόχθονων κοινοτήτων και το έργο τέχνης μέσω του μυθιστορήματος ήταν ένα ένα συγκινητικό αφιέρωμα.

Ιστορία στο παρόν με ηρωίδα την Κέκε,μια προσωπικότητα με ισχυρό χαρακτήρα ,αλλά και συγχρόνως με έλλειψη αυτοπεποίθησης και που  ξεκινά το ταξίδι της από Ταυλάνδη και μετέπειτα Αυστραλία με την οποία συγκινείται από τα άγρια τοπία και τους αυτόχθονες ανθρώπους.Ιστορία παρελθόντος με την Κίττυ,μια δυναμική γυναίκα που εξελίσσεται μας ταξιδεύει από την Σκωτία στην Αδελαίδα και σε άλλα μέρη της Αυστραλίας γνωρίζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό των Αβοριγίνων που είναι ο αρχαιότερος της χώρας και που για χρόνια ήταν τελείως απομονωμένοι με τα ήθη και τα έθιμα τους.

Η ιστορία στο παρελθόν έχει πιο ρομαντικά στοιχεία και η περίπλοκη πλοκή που στο τέλος υπάρχει σύνδεση με την Κεκε είναι εντυπωσιακή.

Χαρακτήρες ισχυροί και καλά ανεπτυγμένοι πορεύονται σε περιπέτεια μυστηρίου,ελπίδας,ονείρων.

Οι τοποθεσίες υπέροχες,οι περιγραφές εξαιρετικές και η πλοκή ρέει μέσα στον χρόνο και στην ιστορία.

Απλή γραφή όμορφη και λυρική μας ταξιδεύει και μας μεταφέρει σε τόπους διαφορετικούς  και πολιτισμούς,σε άγρια τοπία ,μέσω περιπετειών,μυστηρίων,αληθινών γεγονότων που τα συνδέει άριστα με την μυθοπλασία και έτσι το ταξίδι μας εξελίσσεται ώστε να είναι γοητευτικό.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ΚεΚε Ντ’ Απλειάζ ένιωθε πάντα ότι δεν ανήκε πουθενά. Μετά τον θάνατο του πατέρα της -του μυστηριώδους δισεκατομμυριούχου Πα Σαλτ, που την είχε υιοθετήσει μαζί με τις πέντε αδελφές της-, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Παρατά τη Σχολή Καλών Τεχνών και την ίδια στιγμή βλέπει την πιο λατρεμένη αδελφή της να απομακρύνεται για να ακολουθήσει τον αγαπημένο της.

Μες στην απελπισία αποφασίζει να αναζητήσει τις ρίζες της· τα μοναδικά στοιχεία που έχει είναι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία και το όνομα μιας πρωτοπόρου γυναίκας που έζησε στην Αυστραλία πριν από εκατό χρόνια. Πρώτος σταθμός του ταξιδιού της είναι η Ταϋλάνδη. Εκεί η ΚεΚε γνωρίζει έναν μυστηριώδη άντρα τόσο μοναχικό όσο και η ίδια, ο οποίος, όμως, κρύβει ένα μεγάλο μυστικό...

Όταν φτάνει στον προορισμό της, αρχίζει να πιστεύει ότι τούτη η άγρια, αχανής ήπειρος της Αυστραλίας θα μπορούσε να της προσφέρει κάτι που η ίδια μέχρι τότε θεωρούσε αδύνατον· την αίσθηση ότι επιτέλους έχει βρει μια πατρίδα.