ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ- SIMON SCARROW - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ιστορικό μυθιστόρημα όχι όμως λεπτομερέστατο που θα το προτιμούσα σε ταινία μεγάλου μήκους.Παρ'όλο ξένος συγγραφέας,εν τούτοις καταπιάστηκε με την Ιστορία και δη του τόπου μας χωρίς να την χρησιμοποιήσει για κάτι,πραγματοποιώντας ,φυσικά, την έρευνά του ώστε να βγει ένα άρτιο βιβλίο και συγκινητικό ,αναλόγως τι εισπράττει ο καθένας αναγνώστης.Κουραστικό λίγο βέβαια και σε μερικά σημεία στάσιμο,αλλά αυτό δεν ακυρώνει την πλοκή  και την δημιουργία του συγγραφέως που σεβάστηκε τον τόπο μας και την Ιστορία του.Αφηγηματικό βιβλίο με εναλλαγές παρελθόντος (ως επί το πλείστον) παρόντος και μία γραφή εύκολη ,κατανοητή και με ζωντανή παραστατικότητα κινεί και πλέκει τις ζωές και τους χαρακτήρες των ηρώων μας.Γνώστης του νησιού,του πολέμου,της βαναυσότητας και άλλων γεγονότων και ειδικά αυτά που αφορούν το υποβρύχιο Παπανικολή .Φυσικά,εν καιρώ πολέμου,δεν θα μπορούσε να είναι απών και ο έρωτας,το βάθος του και η κατάληξή του έτσι όπως την βλέπει ένας άνδρας συγγραφέας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1938: Τρεις νέοι περνούν ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι στη Λευκάδα, μακριά από τον πολιτικό αναβρασμό της Ευρώπης. Ο Πέτερ που έχει έρθει στο νησί από τη Γερμανία μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος διευθύνει μια αρχαιολογική ανασκαφή, γίνεται φίλος με τον Αντρέα και την Ελένη που ζουν στη Λευκάδα. Όταν ξεσπά ο πόλεμος και ο Πέτερ αναγκάζεται να φύγει, δίνουν την υπόσχεση ότι θα ξανασμίξουν.

1943: Ο πόλεμος έχει πια εξαπλωθεί και στην παραδεισένια Λευκάδα. Ο Αντρέας και η Ελένη έχουν ταχθεί με τις δυνάμεις των ανταρτών που αντιστέκονται στη γερμανική εισβολή. Ο Πέτερ έχει επιστρέψει, αυτή τη φορά ως καλά πληροφορημένος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του εχθρού, και γι' αυτό θανάσιμα επικίνδυνος...