ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΕΤΡΑ - ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Πολύ ωραίο βιβλίο.Από την αρχή έως το τέλος.Άψογη γραφή,ωραίοι διάλογοι.Μια ενδιαφέρουσα ιστορία με πολλές ανατροπές,ποικίλα συναισθήματα αλλά και ωραίες διαδρομές.Συγχαρητήρια στην κυρία Αμανατίδου και εύχομαι η δημιουργικότητά της να μην την εγκαταλείψει ποτέ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αρχές καλοκαιριού 1981. Το πλοίο της άγονης γραμμής αποβιβάζει μια ετερόκλητη ομάδα σε ένα λησμονημένο νησί του Αιγαίου. Αποσκευές τους, τα εργαλεία για μια ανασκαφή. Είναι όμως μόνο το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που τους συνδέει ή κάτι βαθύτερο;
Μια χειμωνιάτικη νύχτα του 2002, ένα ελικόπτερο αποβιβάζει τη μοναδική επιβάτιδα σε μια μικροσκοπική γωνιά του Αιγαίου. Αποσκευές της, ο φωτογραφικός της εξοπλισμός, ένα νεανικό ημερολόγιο και η δίψα για εκδίκηση. Είναι ο λόγος της επίσκεψής της αυτός που υποστηρίζει ή μήπως γνωρίζει περισσότερα από όσα αποκαλύπτει;
Σε ένα μικρό νησί της Ελλάδας, τα καλοκαίρια διαδέχονται το χειμώνα αφήνοντας τη γλυκόπικρη γεύση της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Το μόνο που φαίνεται να συνδέει το παρελθόν με το παρόν είναι σιωπηλή πέτρα, η γη που με φειδώ αποκαλύπτει τα μυστικά της.