ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ο ΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ -HENRY KUTTNER -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


 Μια απολαυστική ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας.Γρήγορη γραφή με μία αφήγηση που έχει διάχυτα τα συναισθήματα.

Πρωταγωνιστής ένας ψυχολόγος που προσπαθεί,με συνεργασία της αστυνομίας,να εξιχνιάσει ένα έγκλημα που αφορά μία ασθενή του που είναι ύποπτη.Παρ’όλο τους κινδύνουν που τον παραμονεύουν πάντα,δεν εγκαταλείπει την προσπάθειά του,αλλά συνεχίζει δυναμικά για την ανακάλυψη του δολοφόνου και τα αίτια που τον οδήγησαν και σε άλλα εγκλήματα.

Ευφυής,δυναμικός,πείσμων θα κατορθώσει και θα έρθει σε επαφή μ’όλους τους υπόπτους και με διάφορες ενδείξεις θα καταφθάσει και στις αποδείξεις που χρειάζονται.Πάντα με τον δικό του τρόπο και την επιστημονική του ψυχανάλυση αλλά και την ικανότητα του να αποκωδικοποιεί τα εσώψυχα των ανθρώπων που θεωρεί ότι έχουν σχέση.

Ενδιαφέρον και ευκολοδιάβαστο ανάγνωσμα που με συνεπήρε ο τρόπος της εξέλιξής του.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Μπέβερλι Μποντ ανήκε σε κείνη την ειδική κατηγορία κοριτσιών, για τα οποία δεν μιλούν ποτέ οι παντρεμένοι άνδρες στις συζύγους τους. Ήταν ξανθιά, όμορφη και πρόθυμη ερωμένη – με κάποια αμοιβή φυσικά…

Όταν βρίσκεται νεκρή, τέσσερις άνθρωποι προσέρχονται στην αστυνομία, με τον καθένα τους να ισχυρίζεται πως αυτός είναι ο δολοφόνος. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην Αϊλίν Χέρικ, αναλυόμενη του ψυχαναλυτή Μάικλ Γκρέι, που όμως έχει λόγους να πιστεύει ότι η Αϊλίν είναι αθώα.

Ο ψυχαναλυτής με την αντισυμβατική σκέψη αναλαμβάνει να επιλύσει το μυστήριο αυτού του φόνου –