ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΒΙΚΥ ΒΕΛΒΕΤ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


 Αρχικά θα ήθελα να δώσω άπειρα συγχαρητήρια στην συγγραφέα, για το καταπληκτικό αυτό βιβλίο.
Αν και είναι το πρώτο της ,πιστεύω πως θα έχει μια ισχυρή παρουσία , στην Ελληνική λογοτεχνία της εποχής μας.Το μυθιστόρημα είναι συναρπαστικό και διαβάζεται απνευστί, παρόλο που είναι 786 σελίδων.

Το θέμα του αναφέρεται στην μεσαιωνική Ισπανία , με μύθους, θρύλους, μάγισσες κ.λ.π.Οι ήρωες του βιβλίου είναι όλοι απαραίτητοι στην πλοκή και δίνουν το δικό τους χρώμα στην ιστορία αυτή.Η Ελβίρα, σαν αερικό ζει και κινείται ανάμεσα στα πρόσωπα και περιγράφει με τον δικό της χιουμοριστικό τρόπο, τα δρώμενα στον μαγικό κόσμο του χωριού.Μυστικά κρυμμένα για πολλά χρόνια και απειλητικά γράμματα, έρχονται στο φως , από την μέση του βιβλίου και ταλανίζουν τις ψυχές των δρώντων υποκειμένων.

Γοητευτικό και καθόλου κουραστικό το ανάγνωσμα, καθώς κυλάει η ροή του με πολύ ενδιαφέρον, με εξαιρετικές εικόνες,  καθώς περιφέρεσαι αόρατος και εσύ ακολουθώντας τους πρωταγωνιστές μέσα στον πολύπαθο αυτό χώρο.Σκηνές βίας και αλλοφροσύνης που παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα και ανακούφιση προς το τέλος που όλα μπαίνουν πλέον σε μια σειρά.

Εύχομαι στην συγγραφέα  να είναι καλοτάξιδο και να αγαπηθεί από τους αναγνώστες, και να συνεχίσει να μας χαρίζει όμορφα πονήματα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ισπανία, τέλη του Μεσαίωνα. Ο χορός του θανάτου, ένας χορός που στόχο έχει την εξοικείωση των ανθρώπων με την ιδέα του θανάτου, χορεύεται ως μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για την ημέρα της Χάρτας των Προνομίων. Μόνο που κανείς δεν φαντάζεται ότι ο χορός, αντί να γίνει μέρος μιας συμβολικής παράστασης, σηματοδοτεί έναν ολόκληρο κύκλο τελετουργικών δολοφονιών. Η Ελβίρα, μια νεαρή γυναίκα του χωριού, αρχίζει σταδιακά να αντιλαμβάνεται πως ο θάνατος στήνει τον χορό του γύρω από το δικό της όνομα, ενώ μια σειρά από απειλητικές επιστολές φέρνουν στην επιφάνεια αίμα, απώλειες και τρομαχτικά μυστικά που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να αντέξει… Μια γέννηση που ανατρέπει τις ισορροπίες. Ένας χορός που δεν είναι εξορκισμός αλλά ξόρκι κακού… Κλάμα μωρού και γέλιο σκοτεινών θεών. Θα μπορέσει η Ελβίρα να σπάσει τον κύκλο του αίματος;