ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ - LUCINDA RILAY- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ωραίο ταξίδι,κατά κύριον λόγο,στην χώρα του Ίψεν,του Γκριγκ στην Νορβηγία,αλλά και περάσματα στην Γερμανία και Ελλάδα.Συναισθηματικές στιγμές και κυρίως μουσικές,μέσω της αναζήτησης της δικής της ταυτότητας,αυτής της πρωταγωνίστριας του βιβλίου και γιατί όχι του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Μουσική και νερό,Νερό και μουσική νομίζω είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία της πλοκής που συνδέονται άρρηκτα με τις ιστορίες των ηρώων μας.Ιστορίες των προγόνων της που ξετυλίσσονται σιγά σιγά και φθάνουν στους απογόνους μέσα από διάφορα γεγονότα,στιγμές,συγκυρίες καταστάσεων,άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες εξιτάροντας έτσι την φαντασία του αναγνώστη.Παρελθόν και παρόν ενναλάξ με ερωτηματικά και μυστικά που τελικά έρχονται στο φως την στιγμή που καθορίζει η μοίρα τον καθένα.Ένα βιβλίο γεμάτο με μουσική (αναφορές στις μελωδίες Μότσαρτ,Μπετόβεν,Σοπέν) και ειδικά ένα ύμνος για τον Εντβαρντ Γκριγκ που οι μελωδίες του είναι γεμάτες λυρισμό,ρομαντισμό,φαντασία και συνεταιριάζει την λαική μουσική παράδοση και τους μύθους με την ευρωπαική αρμονία.Ευχάριστο λοιπόν ρομαντικό και μελωδικό ανάγνωσμα με μία συγκροτημένη δομή και με μία γραφή γλαφυρή που ρέει εύκολα χωρίς κενά και δυσνόητους χαρακτηρισμούς και με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα τόσο όσο πρέπει για την συγκεκριμένη ιστορία και ένα ωραίο πάντρεμα αληθινών και φανταστικών γεγονότων μέσω της μυθοπλασίας.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Άλι Ντ’ Απλειάζ πρόκειται να αγωνιστεί σε έναν από τους πιο επικίνδυνους ιστιοπλοϊκούς αγώνες, όταν ξαφνικά μαθαίνει για τον αναπάντεχο, μυστηριώδη θάνατο του θετού πατέρα της. Επιστρέφοντας άρον άρον στο πατρικό της σπίτι για να συναντηθεί με τις πέντε αδελφές της, ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της –ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος που οι κόρες του αποκαλούν τρυφερά Πα Σαλτ– έχει αφήσει στην καθεμία τους ένα δελεαστικό στοιχείο για να ανακαλύψουν την αληθινή καταγωγή τους.
Παράλληλα, η Άλι έχει ξεκινήσει πρόσφατα έναν βαθιά παθιασμένο ερωτικό δεσμό που θα αλλάξει για πάντα τη μοίρα της. Τώρα, όμως, που στη ζωή της έχουν έρθει τα πάνω-κάτω πια, αποφασίζει να αφήσει τους αγώνες ανοιχτής θάλασσας και να ακολουθήσει το στοιχείο που της άφησε ο πατέρας της, το οποίο την οδηγεί στην παγωμένη αλλά πανέμορφη Νορβηγία…

Μετά το best seller Οι Κόρες των Αστεριών, το μυθιστόρημα 
Η Κόρη του Κεραυνού είναι το δεύτερο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς της Lucinda Riley, η οποία βασίζεται αλληγορικά στον μύθο του πασίγνωστου αστερισμού των Πλειάδων.